Nieuws26.02.2016

De DC Daily van 26 februari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 25 februari 2016.

Elfstedentocht

Het is vandaag 30 jaar geleden dat de 14e elfstedentocht werd gereden. Beelden van toen zijn vandaag te zien bij de NOS. Evert van Benthem werd de uiteindelijke winnaar. Meest opvallende deelnemers was Koning Willem-Alexander.

Van Gerwen verbreekt record

Micheal van Gerwen heeft donderdagavond veel indruk gemaakt op iedereen uit de dartwereld. De brabander gooide het hoogste gemiddelde ooit tijdens een tv-toernooi. Mighty Mike won met 7-1 van Michael Smith met een gemiddelde van 123.4.

Het vorige record stond op naam van Phil “The Power” Taylor met 118.66.

Personages van Leonardo DiCaprio getekend in koffie!

Deze koffie-artiest vond dat zo sneu voor DiCaprio dat hij als eerbetoon al zijn Oscar-genomineerde rollen tekende in koffie. En dat ziet er nog eens goed uit ook! Check de video hier.

Schermafbeelding 2016-02-26 om 10.41.05
Schermafbeelding 2016-02-26 om 10.41.05

Kleine aardverschuiving verandert in “Full-On Shitstorm”

Londa en Bret Edwards waren bezig wat puin op te ruimen van Idaho’s Highway 14, maar dat kreeg al vrij snel een serieuze wending.

In een paar minuten veranderde een kleine aardverschuiving tot iets van een wat grotere omvang. Later werd het verklaard als een kleine natuurramp en het kost een kleine 1,5 miljoen dollar om Highway 14 weer vrij te krijgen.

Eigenaar Suit Supply met dood bedreigd

Gisteren schreven we er al over: de nieuwe campagne van Suit Supply. Bij veel mensen viel hij niet in de smaak en het gaat zelf zo ver dat de eigenaar van Suit Supply met de dood is bedreigd. Ophef over reclamecampagnes van Suit Supply lijkt wel vaste prik. Al sinds 2010 staat het Nederlandse merk bekend om zijn vaak licht erotische reclames.

Op één na warmste winter ooit gemeten

Je hebt het misschien wel gemerkt: we hebben een winter van niks. De gemiddelde temperatuur in De Bilt ligt nu op 6,4 graden. Alleen in 2007 was het nog iets warmer: gemiddeld 6,6 graden. De koudste dag deze winter was op 21 januari. In Groningen werd het toen -12,3 graden. Op 17 december was het heel warm voor een winterse dag. Toen werd in er 16,6 graden gemeten.