Nieuws12.10.2017

De DC Daily van 12 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 12 oktober 2017.

Bitcoin voor het eerst boven de $5.000

Bitcoin heeft voor het eerst ooit de grens van $5,000 doorbroken. De bitcoin industrie blijft razend populair; ieder jaar neemt de groei weer toe. Dat is ook in 2017 niet anders, sinds het begin van 2017 is het bedrag al vervijfvoudigd. Hoe komt het nou dat het gebruik van bitcoins zo gewenst is? Dat lees je hier.

Polen kopieert K3

Polen heeft een exacte kopie van K3 gelanceerd met als naam My3. De muziekstijl is hetzelfde en de kleding komt ook sterk overeen. Het gaat zelfs zover dat de meiden dezelfde haarkleuren hebben als Hanne, Marthe en Klaasje en het haar is ook nog eens op dezelfde manier geknipt! Volgens Studio 100 werd er met een externe partner aan een Poolse versie gewerkt. Zij hadden alleen nooit verwacht dat het allemaal zo snel al gelanceerd zou worden.

Veggie chef van Jumbo

Jumbo komt met een nieuw assortiment aan vegetarische en veganistische producten, dat vanaf nu in de schappen ligt.

‘Veggie Chef’ is de naam van de nieuwe productlijn van het Jumbo Huismerk, en het bevat zo’n 40 verschillende producten. Hiermee speelt de supermarkt in op de steeds grotere groep ‘flexitariërs’ die ons land kent. Een groep die behoefte heeft aan een uitgebreider aanbod alternatieven voor vlees of vis.

veggie-chef-jumbo
veggie-chef-jumbo

Interpol & Kaspersky Lab intensiveren samenwerking

Met het ondertekenen van een overeenkomst met Interpol heeft Kaspersky Lab de wereldwijde samenwerking bij de bestrijding van cybercriminaliteit een nieuwe impuls gegeven. Het betreft een juridisch kader dat is opgesteld ten behoeve van het delen van inlichtingen over de nieuwste cybercriminele activiteiten, ongeacht waar ter wereld deze zich voordoen.

Aangezien cyberdreigingen over het algemeen geen landsgrenzen kennen, bepleit Kaspersky Lab het belang van samenwerking binnen de industrie. Beveiligingsexperts werken regelmatig samen met Interpol om nieuwe ontdekkingen op het gebied van cyberdreigingen te delen met de politie in de bij Interpol aangesloten landen.

Deze overeenkomst tussen INTERPOL en Kaspersky Lab is een nieuwe stap in onze voortdurende inspanningen om wetshandhavers over de hele wereld toegang te geven tot de informatie die ze nodig hebben om cyberdreigingen te bestrijden,” aldus Noboru Nakatani, directeur van de IGCI.

hack
hack

VanMoof haalt binnen 48 uur € 1 miljoen op

Het Nederlandse fietsenmerk VanMoof heeft binnen 48uur een bedrag van € 1 miljoen opgehaald met de eerder deze week gelanceerde crowdfundingcampagne. Hiermee gaat de campagne tevens de boeken in als een van de meest succesvolle publieksfinancieringen ooit in Nederland gehouden.

Er is massaal de kans gegrepen om mee te profiteren van de internationale groei van VanMoof. Dit succes is te verklaren door het grote aantal fans dat VanMoof heeft. Deze fans kunnen nu (ja het kan nog steeds) verantwoord een aandeel kopen omdat durfinvesteerder Slingshot recent een boekenonderzoek heeft uitgevoerd en zelf aandeelhouder werd.

De combinatie van een trouwe achterban en het bieden van zekerheid leidt tot een run op een aandeel in het innovatieve Nederlandse fietsenmerk.

vanmoof-fiets
vanmoof-fiets

Ook onze Koning gaat Arjen Robben missen

Zo heeft tegenover de Nederlandse pers in Portugal laten weten. Hij bedankte de aanvaller voor zijn inzet, en zijn bijdrage aan het Nederlands voetbal.

Hij heeft met zijn inzet heel veel betekend voor het voetbal.