Nieuws09.10.2017

De DC Daily van 9 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 9 oktober 2017.

Misser Harkemase Boys gaat viraal

De misser van Dennis van Duinen, speler van de Friese voetbalclub Harkemase Boys, voor een leeg doel is wereldnieuws geworden. Bij ESPN vinden ze het ‘pijnlijk om naar te kijken‘. Iets waar van Duinen het zelf helemaal mee eens is.

Ik wilde de bal hoog binnenschieten en ik was eigenlijk al bezig met juichen. Maar de bal kwam op een polletje…” Zo laat hij tegenover AD weten.

Dove trekt ‘racistische’ advertentie terug

Terwijl Dove het “allemaal zo goed bedoelde”, kregen ze een mega lading shit zich heen na een opvallende advertentie. Daarin trekt een zwarte vrouw haar T-shirt uit en verandert in een witte vrouw. Dove – onderdeel van Unilever – biedt nu excuses aan en trekt de advertentie terug. En terecht.

COO Ryanair stapt op na chaos door geschrapte vluchten

De crisis rondom de geschrapte vluchten van Ryanair van de afgelopen maand heeft inmiddels een eerste verantwoordelijke de kop gekost. De COO van Ryanair, Michael Hickey, stapt eind deze maand op. Hij werkte al meer dan 30 jaar voor Ryanair. Was Chief Operating Officer, en regelde zo de dagelijkse werking van de prijsvechter. Hickey zou zich zo vooral hebben beziggehouden met de piloten en het grondpersoneel en zou verantwoordelijk geweest zijn voor de roosters.

De schuld voor de roosterproblemen, die de aanzet waren voor duizenden geschrapte vluchten, kon dus bij Hickey worden gezocht. In totaal werden ruim 700.000 passagiers hier de dupe van. Het was dan ook een kwestie van tijd voor de eerste kop zou rollen.

ryanair
ryanair

Game of Thrones seizoen 8 komt pas uit in 2019

Op seizoen 8 van de serie Game of Thrones moeten fans nog wel even wachten: tot 2019. Dat heeft een van de spelers – Nikolaj Coster-Waldau – gezegd in een interview. Het is immers een mega productie, die nog helemaal opgenomen moet worden.