Nieuws10.10.2017

De DC Daily van 10 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 10 oktober 2017.

Jurassic World Evolution: in-game beelden

Tijdens Gamescom dit jaar was er de aankondiging van de Jurassic World Evolution. Tijdens Frontier Expo 2017 is er een nieuwe trailer uitgebracht, daarin krijg je ondermeer te zien hoe de dinosauriërs er in-game uit komen te zien.

In de game is het de bedoeling dat jij je eigen pretpark op gaat bouwen, dat doe je op Isla Nubar. Maar naast het pretpark beheer en management krijg je ook de mogelijkheid tot het biogenetisch ontwikkelen van je eigen dinosaurussen. De game komt pas in de zomer van 2018 uit voor PS4, Xbox One en PC. Ongeveer tegelijk met Jurassic World: Fallen Kingdom.

Brainport Eindhoven al 10 jaar succesvol

Brainport Eindhoven speelt met zijn hightechindustrie al jaren een belangrijke rol in zowel de maakindustrie als de economie in Nederland. Dat blijkt uit de Brainport Monitor die alweer voor de tiende keer wordt uitgebracht. In die tien jaar scoorde de regio een jaarlijks gemiddelde economische groei van 2,5%, tegenover het landelijk gemiddelde van 1,1%, ondanks de dubbele crisis in 2008 en 2013. Over 2016 is de groei zelfs 2,8%, ten opzichte van landelijk 2,2%.

Vooral de cijfers op het gebied van innovatie steken schril af tegenover de rest van het land: van alle private uitgaven van R&D komt ruim eenvijfde uit Brainport Eindhoven: het gaat dan om 1,7 miljard euro. Bijna een kwart van de top 30 R&D bedrijven komen uit Brainport Eindhoven. Vooral Philips, ASML, NXP, DAF, VDL Groep, maar ook mkb-bedrijven zoals Neways en Sioux steken veel geld in R&D. Die innovatieve kracht is ook te zien in het aantal patenten. Alleen al de top 3 patentaanvragers uit de regio zijn goed voor bijna de helft van alle aanvragen uit Nederland.

eindhoven
eindhoven

Homey en Toon slaan handen ineen

Athom heeft vandaag de officiële integratie voor de Toon slimme thermostaat aan weten te kondigen als eerste Smart Home platform.

De Toon integratie was al even in Beta beschikbaar, maar is nu dus officieel gelanceerd. Samen met het nieuwe Developer Portal van Quby, de Eneco-dochter verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Toon.

Deze integratie stelt gebruikers van Toon en Homey in staat om hun favoriete slimme thermostaat te combineren met de rest van hun (slimme) huis, inclusief verlichting, TV, schakelaars, sensoren, muziek en nog veel meer apparaten. Homey werkt met duizenden apparaten van honderden verschillende merken.

Homey Front
Homey Front

Mixed reality-technologie door Ford ingezet bij autodesign

Ontwerpers van Ford experimenteren in de studio’s in Dearborn al een jaar met de Microsoft HoloLens-technologie. Hiermee kunnen ze de voorgestelde virtuele ontwerpelementen bekijken alsof het onderdelen van fysieke auto’s zijn. Ze kunnen verschillende vormen, afmetingen en bekledingen van toekomstige accessoires in enkele minuten bekijken, in plaats van weken of maanden, zoals bij modellen van klei. En nu breidt Ford deze grensverleggende tests uit tot over de hele wereld.

HoloLens-2
HoloLens-2

Destiny 2 Prestige Raid pas op 18 november

Bungie heeft in een post op het Destiny 2 forum aangekondigd dat de aanstaande prestige raid uitgesteld is. Deze komt nu beschikbaar op 18 oktober. De reden hiervan?

Er zit een bug in het spel waardoor gevechten tegen vijanden makkelijker zijn dan het hoort. Iets dat natuurlijk aangepast moet worden om het niet te makkelijk te maken, en om ervoor te zorgen dat ook de status van World First (voor het team dat deze raid als eerste uitspeelt) behouden blijft.

D2_Release_BG
D2_Release_BG

Google Pixel 2 in VR

Een nieuwe kijk op de recent aangekondigde Google Pixel 2. Deze video is gefilmd met het nieuwe VR180 videoformaat van YouTube.