Het eerste boterhammenrestaurant van Nederland

Het eerste boterhammenrestaurant van Nederland

#broodjebijzonder

Vorig artikel Volgend artikel

Morgen, op 4 september, opent Koninklijke De Ruijter het eerste boterhammenrestaurant in Nederland. In Negen Straatjes in Amsterdam wordt restaurant De Struisvogel tijdelijk omgetoverd tot een ontbijt- en lunchrestaurant. Het boterhammenrestaurant staat in het teken van het beleggen van bijzondere boterhammen en broodjes en mensen krijgen er alle ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten, ondermeer met producten van De Ruijter.

Nederlanders eten veel brood

Aanleiding voor de opening van dit restaurant is recent onderzoek, waaruit blijkt dat de meeste Nederlanders veel brood eten. De een doet dit bij het ontbijt, de ander tijdens de lunch, maar ook 's avonds brood is ons Nederlanders niet vreemd.

Opvallend is alleen wel dat we maar weinig variëren met broodbeleg, vaak slechts twee soorten. De boterhammen worden ook in hooguit een kwartiertje routinematig naar binnen geschoven, terwijl variatie in en aandacht voor voeding er juist voor zorgt dat we van ons eten blijven genieten.

Ondanks dat brood dus erg populair is in Nederland, krijgt het dus niet de aandacht die het verdient. Dit restaurant moet daar verandering in brengen en mensen inspireren om hun brood weer bijzonder te maken.

#broodjebijzonder

Het restaurant in De Struisvogel gaat morgen voor één week open tussen 9.00 en 14.00 uur. Tussen 4 en 10 september kan iedereen vanaf 9.00 uur binnenlopen om zijn of haar eigen bijzondere broodje te creëren. Er is geen menukaart en geen prijslijst. In ruil voor het delen van een foto van de creatie op social media met #broodjebijzonder, mag je er gratis boterhammen eten.

Meer content

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies