Advertising30.08.2010

Federal Trade Commission FTC vervolgt PR bureau voor het posten van positieve reviews voor een klant


federal-trade-commission-ftc-vervolgt-pr.jpg
federal-trade-commission-ftc-vervolgt-pr.jpg

De Amerikaanse Federal Trade Commission FTD heeft besloten een PR bureau te vervolgen voor het in haar opdracht door haar medewerkers plaatsen van positieve reviews op de i-tune store voor haar klant, zonder daarbij duidelijk te maken dat deze reviewers door het bureau betaalde eigen medewerkers waren.

De FTD eist nu dat het PR bureau Reverb Communication inc. de “eigen” reviews weghaald van het web waarin de spelletjes van de klant werden aangeprezen. Op deze overtreding staat in Amerika een maximale boete van $16.000 per geval.

De FTC geeft in een toelichting aan dat deze praktijk ook in strijd is met de spelregels voor bloggers die de commissie een jaar geleden hierover heeft uitgevaardigd.

In een toelichting zegt de FTC dat “bedrijven, inclusief PR Bureau’s die zich bezighouden met online-marketing, zich hebben te houden aan de regels van het presenteren van ‘de waarheid’ in advertenties. … Adverteerders mogen zich niet voordoen als gewone consumenten die over een product spreken en diegenen die aanbevelingen maken voor dat product zullen indien zij een financiële relatie hebben met de verkoper dat altijd moeten aangeven“.

Dit alles zijn eigenlijk toch wel een voor de hand liggend regels voor adverteerders, en het is wat men ook in Nederland als consument zou mogen verwachten bij reviews en aanbevelingen die men op het web tegenkomt. Zouden marketing- PR-bureaus die zich nu begeven op het terrein van de on-line marketing zich bij ons ook aan die regels houden?

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

...

Verder lezen over Online Marketing

Iedereen duikt op de AI-advertenties: dit is waarom

Advertenties opstellen met AI, over campagnes brainstormen met AI, maar nu kunnen we ook van kop tot staart marketingcampagnes plannen.

Advertising08.10.2024

Iedereen duikt op de AI-advertenties: dit is waarom

Online marketingcampagnes vooral effectief voor nieuwe klanten

Online marketingcampagnes zorgen voor aanzienlijk meer nieuwe klanten, zonder dat de bestaande klanten worden geactiveerd. Uit onderzoek blijkt dat campagnes op bijvoorbeeld social media zorgen voor 170 procent nieuwe klanten.

Marketing01.10.2024

Online marketingcampagnes vooral effectief voor nieuwe klanten

Marketeer, je krijgt meer controle over Google Ads-campagnes

Volgens Google geven AI-gestuurde Google Ads campagnes betere resultaten voor kleine en grote bedrijven. Maar die bedrijven hebben wel wat te zeggen over de werking van die AI-advertenties en willen graag meer controle.

Marketing18.09.2024

Marketeer, je krijgt meer controle over Google Ads-campagnes

HEMA is nu ook aanwezig in Fortnite met SLAYMA

HEMA heeft na Roblox nu ook Fortnite veroverd. Het zet de game in om zijn schoolspullencampagne SLAYMA onder de aandacht te brengen bij jongeren.

Marketing21.08.2024

HEMA is nu ook aanwezig in Fortnite met SLAYMA

SEO bureau vs in-house: de voor- en nadelen

Wanneer je overweegt om te investeren in zoekmachineoptimalisatie (SEO), sta je voor een belangrijke keuze: ga je de SEO-activiteiten in-house uitvoeren of schakel je een gespecialiseerd SEO bureau in? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren om rekening mee te houden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Search13.08.2024

SEO bureau vs in-house: de voor- en nadelen

Waarom de Tel Sell-manier stiekem toch wel werkt

Tel Sell mag dan worden weggezet als iets dat maar tacky is, het is wel enorm effectief. Sommige Tel Sell-trucjes ken je waarschijnlijk wel, zoals zorgen dat handen het product aanraken en dat iets heel snel voor elkaar is. Het is allemaal moeiteloos, het voelt goed, het ziet er lekker uit: is het het verkopen van rommel of het naar een hoger niveau tillen van verleiding? Die Tel Sell-manier kun je ook heel goed toepassen op jouw klanten.

DC Business07.08.2024

Waarom de Tel Sell-manier stiekem toch wel werkt

5 manieren waarop ons zoekgedrag verandert

Als je vroeger iets wilde zoeken op het internet, dan moest je eerst naar google.com surfen en dan bijvoorbeeld intoetsen: “capaciteit Amsterdam Arena”. Nu is dat helemaal anders en wel op meerdere manieren. Dit zijn vijf manieren waarop ons zoekgedrag verandert.

Search05.08.2024

5 manieren waarop ons zoekgedrag verandert

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

In de huidige wereld zien we steeds meer online activiteit. Mensen zijn actiever online, mensen zijn langer online en ze zijn vaker online. Het is dus belangrijk om online zichtbaar te zijn of gemakkelijk te worden gevonden.

Marketing19.06.2024

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming