Video16.07.2008

Internetvideo top-30 voortaan wekelijks


internetvideo-top-30-voortaan-wekelijks.jpg
internetvideo-top-30-voortaan-wekelijks.jpg

Vanaf vandaag start er een wekelijkse internetvideo top-30 op DutchCharts.nl. De top-30 brengt de populairste internetvideo’s in Nederland in kaart afkomstig van de belangrijkste Nederlandse video websites. Hiermee wordt voor het eerst de populariteit op basis van het complete internetvideolandschap in kaart gebracht.

De top-30 komt tot stand door samenwerking van PCzapper en GfK. PCzapper levert anonieme gebruikscijfers op basis van verkeersgegevens van haar internetvideo producten. GfK verwerkt de cijfers en publiceert deze daarna op de website.

De DutchChart internetvideo top-30 is de eerste hitlijst die de populariteit in kaart brengt van video afkomstig van alle belangrijke internetvideobronnen en daarbij de focus legt op Nederland. Er zijn ook andere hitlijsten op het internet beschikbaar maar die beperken zich meestal tot één bron.

In de top-30 wordt voor het eerst zichtbaar hoe populaire TV uitzendingen als Boer Zoekt Vrouw zich op het internet verhouden tot populaire filmpjes van bijvoorbeeld YouTube of Dumpert. Tevens wordt de positie van voorgaande weken bijgehouden waardoor stijgingen of dalingen zichtbaar worden.