Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Een buisje met een beetje das, nog eentje met wat bonobo en dan nog een monster van neushoorn: wetenschappers willen dat er binnenkort buisjes met het DNA van deze dieren naar de maan gaan. Daar kunnen ze veilig worden gesteld om de biodiversiteit van de aarde te kunnen redden.
Diersoorten op de maan
Het klinkt als het vreemde verhaal van de nieuwste James Bond, met een vleugje Jurassic Park, maar wetenschappers denken dat het opslaan van monsters van bedreigde diersoorten het beste op de maan kan gebeuren. Dan kan er wat dan ook gebeuren op de aarde, maar is het mogelijk om in ieder geval bepaalde diersoorten te herstellen. Tenzij de aliens ze vinden en er straks ineens leeuwen op de maan lopen natuurlijk.
Het klinkt allemaal overdreven, maar eigenlijk is het vooral heel verdrietig. Er zijn nu 45.321 diersoorten die in gevaar zijn en onderzoekers zien dit als een goede oplossing om te zorgen dat ze beschermd kunnen worden tot het bittere eind. Met de toenemende natuurrampen, overbevolking en klimaatverandering zien onderzoekers dit als een oplossing om de biodiversiteit te behouden. Zeker wanneer de aarde zelf niet meer veilig genoeg is. De maan heeft bovendien als grote plus dat er plekken zijn waar het altijd rond de -200 graden Celsius is.
🌕 Scientists from @NationalZoo propose a lunar "Noah's Ark" to preserve the #DNA of endangered species! Using the Moon's low temperatures, this vault could cryogenically store animal skin samples and protect biodiversity from Earthly disasters🧬 pic.twitter.com/Xhq3wyFoev
— OrbitalToday.com (@SpaceBiz1) August 2, 2024
De ruimteraket van Noach
Deze ark van Noach-achtige actie wordt voorgesteld door experts in BioScience, van Oxford. Dierenhuid wordt daarbij gebruikt, omdat dit een eenzijdiger type cel is dan bijvoorbeeld sperma. Wel zal het daardoor een wat grotere uitdaging zijn om er een nieuw dier van te maken. Ze moeten dan eerst stamcellen worden enzovoort. Het eerste dier dat aan de beurt is voor deze activiteit is een vis genaamd Asterropteryx Semipunctata. Er wordt nog gekeken welke verpakking het beste is om de monsters zowel te vervoeren als op te slaan.
Is het een goed idee dat heel natuurlievend is, of is het weer een nieuwe manier waarop we ons als mensheid de maan toeëigenen? Daar zijn wetenschappers en niet-wetenschappers het nog niet over eens.
Verder lezen over Space
Technology02.09.2024
Boeing Starliner moet deze week naar huis, maar maakt raar geluid
Technology26.08.2024
SpaceX gaat een risicovolle missie aan: een ruimtewandeling
Technology24.08.2024
NASA is eruit: SpaceX brengt Boeing Starliner-astronauten naar huis
Technology21.08.2024
ESA zet een AI-satelliet in om aarde in de gaten te houden
Technology13.08.2024
NASA moet een van de moeilijkste beslissingen ooit nemen
Technology09.08.2024
Wetenschappers willen broeikaseffect maken op Mars
Is de planeet dan bewoonbaar?Technology30.07.2024
SpaceX wil zijn Starship-raket in Australië laten landen
Online23.07.2024
Je kunt deepfakes spotten dankzij ruimtetechnologie
Alles is te zien in de poppetjes van je ogenVerder lezen over Wetenschap
Technology12.09.2024
Last van datacenters? Dan bouwen we ze gewoon in zee
Entertainment07.09.2024
Dungeons & Dragons spelen helpt je met sociale interactie omgaan
Nieuws30.08.2024
Langer slapen in het weekend doet wonderen voor je hart
Nieuws26.08.2024
Kun je van microplastics in je lichaam afkomen?
Technology21.08.2024
ESA zet een AI-satelliet in om aarde in de gaten te houden
Nieuws21.08.2024
De stollingsgesteenten cyclus op aarde
Nieuws15.08.2024
De explosieve wetenschap van supervulkanen belicht
Technology12.08.2024