Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Neuralink, een van de bedrijven van Elon Musk, heeft er goed aan gedaan de presentatie te geven met de varkens vorig jaar. Hierin werd getoond hoe het gedrag van het varken kon worden geïnterpreteerd aan de hand van hersengolven. Inmiddels heeft Neuralink maar liefst 200 miljoen dollar (een kleine 170 miljoen dollar) opgehaald in investeringsrondes.
Neuralink
De investeerders zien graag dat Neuralink verder gaat met zijn innoverende werk aan draadloze computerchips die in het brein worden geïmplementeerd. Neuralink schrijft: “We hebben de afgelopen vier jaar gewerkt aan het bouwen van de eerste hersenmachine-interface met een hoog aantal kanalen, bedoeld voor therapeutisch gebruik bij patiënten. Ons eerste product, de N1 Link, is een 1024-kanaals apparaat dat na implementatie volledig onzichtbaar is en gegevens verzendt via een draadloze verbinding.”
Het plan van Neuralink is om mensen met verlammingen helpen hun digitale vrijheid terug te krijgen. Dat kan omdat mensen op een natuurlijke manier met computers of telefoons kunnen communiceren omdat de golven vanuit het brein worden verstuurd naar deze tech. Zo kan Neuralink laat weten dat het deze investeringsronde wil gebruiken om het eerste product, die N1 Link dus, op de markt te brengen. Ook wil het de inkomsten gebruiken om toekomstige producten te ontwikkelen.
Getest op dieren
Naast varkens test Neuralink ook op andere dieren. Het liet een paar maanden geleden zien hoe een aapje het spel Pong bestuurt. Eerst met joystick, maar later alleen met zijn brein. Het is een bizarre gewaarwording, maar Neuralink bewijst dat het werkt. Het hoopt dan ook snel te kunnen gaan testen op mensen. Er is wel veel kritiek op het gebruik van dieren, waarop Neuralink blijft aangeven dat de dieren ruime verblijven hebben en er een dierenarts beschikbaar is voor de dieren.
Welke andere producten Neuralink in de toekomst wil ontwikkelen, dat is onbekend. Wel maken mensen zich buiten het gebruiken van dieren zorgen over het bedrijf. Het kunnen implanteren van chips in het menselijk brein maakt sommige mensen bang, omdat je zo immers ook de hersengolven misschien zou kunnen veranderen of anderzijds beïnvloeden. Zo ver is het voor zover wij weten nog lang niet, want Neuralinks eerste uitvinding moet überhaupt nog worden getest op mensen. Iets wat je ook in Amerika niet zomaar voor elkaar krijgt.
Fotocredits: RobbieRoss
Verder lezen over Neurotechnologie
Technology09.05.2024
Oh-oh: Neuralink-implantaat raakt los van het brein
Technology17.04.2024
AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024
Technology25.03.2024
Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten
Technology21.03.2024
Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein
Technology21.02.2024
Eerste Neuralink-gebruiker stuurt computermuis aan met brein
Technology30.01.2024
Neuralink zit nu in een mens: heet Telepathy
Technology11.10.2023
Call of Duty-maker wil games maken voor Neuralink
Technology20.09.2023