Kijk hier LIVE naar de NASA Perseverance op Mars

Kijk hier LIVE naar de NASA Perseverance op Mars

Vorig artikel Volgend artikel

De eerste beelden waren al heel erg spectaculair: vorige week donderdag was de succesvolle landing van NASA’s rover Perseverance op de planeet Mars.

De landing was trouwens geen makkie: NASA noemt het ‘7 terrorminuten’, maar het resultaat mag er zijn. Er is nu een interactieve 360-gradenvideo van de landingsplaats op Mars.

Kijk LIVE naar de rover op Mars

De 360-gradenvideo wordt gemaakt door speciale camera's die boven op een mast boven de rover staan. Het beeld kan worden genavigeerd op YouTube. De beelden zijn gemaakt op 20 februari, twee dagen nadat de Perseverance op de rode planeet is geland.

De rover heeft in totaal 23 camera's, het meeste van alle Mars-rovers tot nu toe: 16 voor techniek en wetenschap en nog eens zeven die speciaal de landing hebben vastgelegd. Er is ook audio opgenomen op de landingsplaats door de microfoons van Perseverance. Die staan op Soundcloud.

Veel foto's vanaf Mars

De rover van NASA heeft tot nu toe in totaal 4.796 onbewerkte afbeeldingen openbaar gemaakt. Perseverance is in staat om gegevens met snelheden tot 2 Mbps te verzenden. De video van het voertuig dat naar het oppervlak afdaalde, was ongeveer 30 GB.

De rover zal minstens één Marsjaar (twee aardse jaren) besteden aan het verkennen van het gebied rond de landingsplaats. Check in onderstaande video nog eens de landing van de rover op Mars.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...