Zo kijk je deze week de landing op Mars

Zo kijk je deze week de landing op Mars

NASA Perseverance rover

Vorig artikel Volgend artikel

NASA's nieuwste Mars-rover zal donderdag proberen om op de planeet Mars te landen. Hier lees je hoe je daar 'LIVE' bij kan zijn.

Landen op Mars

Wat spreekt er meer tot de verbeelding dan anderen planeten bezoeken? Niks! Als het gaat om gebeurtenissen in de ruimte, zijn er maar weinig spannende, opwindende en hoge inzetten als het landen van een voertuig op een andere planeet. In dit geval Mars.

Aanstaande donderdag 18 februari zal NASA's Perseverance-rover proberen te landen op Mars. Hiermee begint een nieuw tijdperk in de verkenning van de rode planeet.

Veel ervaring maar geen simpele taak

Hoewel NASA veel ervaring heeft met het afleveren van machines op Mars, maakt dat het deze keer niet eenvoudiger. 'Landen op Mars is moeilijk', blijft NASA zeggen. 'Slechts ongeveer 40% van de missies die ooit naar Mars zijn gestuurd - door een ruimteagentschap - is succesvol geweest.'

NASA zal live verslag doen van de landing. De NASA TV-uitzending van Mission Control begint op donderdag 18 februari om 11:15 uur Amerikaanse tijd. De landing in de Jezero Crater op Mars is gepland voor ongeveer 12.30 uur Amerikaanse Tijd.

Wij hoeven dus pas 's avonds tegen acht uur klaar te zitten om dit ruimte spektakel te aanschouwen.

[Fotocredits © 3000ad Adobe Stock]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...