​“iPhones gaan de komende tijd niet over naar USB-C”

​“iPhones gaan de komende tijd niet over naar USB-C”

Vorig artikel Volgend artikel

Het komt door de avondklok nu misschien wat minder vaak voor, maar Android-gebruikers lachen een beetje in hun vuistje wanneer iemand met een iPhone weer komt vragen of ze een oplaadkabeltje hebben. Android-telefoons maken inmiddels zo’n beetje allemaal gebruik van het universele USB-C. Apple blijft vasthouden aan zijn eigen lightningkabel, volgens analist Ming-Chi Kuo.

Geen USB-C voor iPhone

Het begint inmiddels een beetje gênant te worden: waar de hele wereld over is op USB-C, blijft Apple stug bij de eigen lightningkabel. USB-C zit in Bluetooth-speakers, in veel Android-tablets en Android-smartphones en oordopjes. Erg handig dat je dus met één oplaadkabel meteen een heel arsenaal aan apparaten van verse stroom kunt voorzien. Alleen behoort nagenoeg geen enkel apparaat van Apple tot de mogelijkheden.

Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt dat we niet hoeven te verwachten dat daar snel verandering in komt. Apple zou geen plannen hebben om de lightningport te verwijderen uit toekomstige iPhones en de USB-C-port te introduceren. Ook zou het techbedrijf niet van plan zijn om een Touch ID-sensor aan de smartphone toe te voegen. Erg jammer, want iPad Air uit 2020 is wel van beide mogelijkheden voorzien.

Liever lightning

Kuo schrijft: "Wij zijn van mening dat USB-C schadelijk is voor de winstgevendheid van het bedrijf en dat de waterdichte specificatie lager is dan die van lightning en MagSafe.” Kuo denkt dat Apple eerder zou overstappen naar een iPhone zonder ports. Dat is natuurlijk nog beter voor de waterdichtheid, al betekent dat wel dat je alleen draadloos kunt opladen. Toch zal het vooralsnog wel even bij de lightning kabel blijven.

Verder is het vooral het betere giswerk over de aankomende iPhone. Zo zou Apple in 2022 misschien toch eindelijk overstappen op de perforatiegat-camera, iets dat veelvuldig op Android-toestellen wordt gebruikt, omdat hierdoor geen notches meer nodig zijn. Ook zou Apple, net als Android-concurrenten Samsung en Huawei, in het segment van vouwbare telefoons willen stappen. Het zou dan gaan om een iPhone van 8 inch die verschijnt in 2023.

Of het nu origineel is of niet, het is goed dat Apple blijft nadenken over hoe iPhone beter kan. Tegelijkertijd is het ook met veel andere nieuwe dingen bezig, waarvan de meest opvallende roddel is dat het bedrijf met een eigen slimme auto zou willen komen.

Beeldbron: kewei0219

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan zweeft ze ergens in de wondere wereld van entertainment of in een vliegtuig naar een toffe plek in de echte wereld. Mario...