​Google: delete razendsnel je zoekhistorie met één knop

​Google: delete razendsnel je zoekhistorie met één knop

Als je tenminste iPhone gebruikt...

Vorig artikel Volgend artikel

Onze toestellen worden steeds beter op elkaar afgestemd. Zo goed, dat Google allerlei informatie synchroniseert tussen je verschillende apparaten. Zo verhuist alles wat jij als nieuwsgierig aagje hebt opgezocht, ook steeds mee als je een ander apparaat opent waarop je bent ingelogd. Geñante zoekresultaten snel verwijderen als je een vriend(in) je smartphone overhandigt? Dat kan nu met één druk op de knop.

Google zoekhistorie

Het is voor veel mensen enorm spannend om iemand zijn of haar telefoon te overhandigen: wat als je moeder net een rare vraag aan je stelt? Wat als die foto die je maakte van die moedervlek ineens te zien is bij het openen van de camera? Wat als iemand iets wil intoetsen op Google, om vervolgens in de vooringevulde antwoorden de zoekopdracht: ‘Ik ben verliefd op mijn beste vriend, wat nu’ te vinden?

Voor veel van die problemen is de enige oplossing om een gast-account aan te maken op je telefoon, of anders simpelweg een bepaalde niet-storen-modus aan te zetten (en je gekke foto’s in een verborgen mapje te plaatsen). Voor dat issue met die zoekopdrachten in Google is nu wel een oplossing. Google heeft de optie toegevoegd om in één keer de laatste 15 minuten van je zoekhistorie te verwijderen.

Extra bescherming

Google schrijft: “Als de instelling voor Web- en app-activiteit is ingeschakeld, wordt je zoekgeschiedenis opgeslagen in je account om meer gepersonaliseerde ervaringen in Google-services mogelijk te maken. Je kunt die zoekgeschiedenis op elk gewenst moment bekijken en verwijderen via Mijn activiteit. Maar misschien deel je een apparaat en wil je ervoor zorgen dat anderen die het gebruiken, niet naar Mijn activiteit kunnen gaan en je zoekgeschiedenis kunnen bekijken. Nu geven we je een manier om extra bescherming te bieden aan de zoekopdrachten die in je account zijn opgeslagen."

Je hebt de optie om het laatste kwartiertje aan zoekgeschiedenis te verwijderen alleen als je Google’s iOS-app gebruikt. Een beetje vreemd, maar de mogelijkheid komt later dit jaar pas naar Android. Op de desktop kan het ook, maar daar moet je dan zelf je historie auto-deleten met de hand. Ook dat is meestal vrij snel gebeurd, zeker als je het vaak doet, maar hier werkt die ‘de laatste 15 minuten’-mogelijkheid van verwijderen dus niet.


Beeldbron: claudid

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan zweeft ze ergens in de wondere wereld van entertainment of in een vliegtuig naar een toffe plek in de echte wereld. Mario...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies