Technology21.04.2009

Windows Live en Internet Explorer 8 vernieuwd


Gemiddeld heeft elke Nederlander zeven websites die hij of zij regelmatig bezoekt, zo blijkt uit onderzoek van Microsoft. Ook werd duidelijk dat de online consument behoefte heeft aan één plek van waaruit alle informatie gemakkelijk toegankelijk is. Microsoft wil hierop in spelen door bijvoorbeeld met Windows Live steeds meer informatie uit sociale netwerken beschikbaar te maken. Daarnaast kunnen gebruikers met Internet Explorer 8 nu nog gemakkelijker relevante informatie opzoeken, door middel van zogenaamde ‘Web Slices’ en ‘Accelerators’.

Windows Live, dat in december vorig jaar nieuwe en verbeterde diensten aankondigde, heeft de samenwerking met dertig partners uitgebreid, waaronder Hyves.nl en Facebook.com. Je ziet hierdoor bijvoorbeeld in Windows Live Messenger direct als een van je vrienden iets heeft toegevoegd op Hyves of Facebook.

windows-live-en-internet-explorer-8-vern.jpg
windows-live-en-internet-explorer-8-vern.jpg

Met Windows Live kun je nu nog meer updates, vriendeninformatie en content van sociale netwerksites op één plek bij elkaar brengen. Tot nu toe was deze functie al beschikbaar voor onder andere Flickr, Twitter en Linked In. Daar zijn Hyves.nl en Facebook.com nu bijgekomen. Speciaal voor de vorige maand gelanceerde Internet Explorer 8 hebben Hyves.nl, maar ook Marktplaats en MSN.nl, hun sites uitgebreid met extra functies waarmee je gemakkelijker en met minder muiskliks vindt wat je zoekt en doet wat je wilt doen.

Met Internet Explorer 8 (IE8) kun je met veel minder klikken sneller en gemakkelijker gebruikmaken van internet. Met de Accelerators in IE8 zet je met één muisklik een leuk nieuwtje op je Windows Live Space, of mail je de link naar een interessante webpagina naar je vrienden. Wil je een adres op een webpagina opzoeken in Live Search Maps, dan hoef je in IE8 nog maar drie keer met je muis te klikken. Met Web Slices blijf je moeiteloos op de hoogte van belangrijke zaken. Voeg een Web Slice toe van een webpagina en je hoeft niet steeds terug te keren naar dezelfde website voor het laatste nieuws, de aandelen–koersen, online veilingen, het weer of andere zaken. Zodra er op de pagina iets wijzigt, geeft IE8 een seintje en kun je dat direct bekijken via je Favorieten-balk.

Hyves.nl heeft Accelerators toegevoegd waarmee je als IE8 gebruiker snel het Hyves-profiel van iemand kunt opzoeken, of waarmee je direct sites, filmpjes of artikelen op je Hyves pagina kunt plaatsen. Met de nieuwe Hyves Web Slice word je voortdurend op de hoogte gehouden van de nieuwste krabbels op je Hyves-pagina. Via Hyves.nl is ook een speciale versie van IE8 te downloaden, waar de Web Slices en Accelerators al standaard in zitten.

Wij zien een toekomst waarin Hyvers overal kunnen Hyven, en de Hyves Web Slices en toolbar zijn daar een perfect voorbeeld daarvan. Altijd en direct op de hoogte van je laatste krabbels en berichten“, legt Yme Bosma, manager Business Development & Strategic Partners van Hyves.nl uit.

‘Marktplaats Accelerator’ is een van de add-ons die Marktplaats.nl voor IE8 biedt. In IE8 kijk je direct vanuit een webpagina of iets te koop is op Marktplaats.nl. Via de optie ‘zoek providers’ kun je ook de search van Marktplaats toevoegen zodat je direct rechtsboven in IE8 kunt zoeken naar je favoriete producten. Ook Marktplaats.nl biedt op de site een speciale versie van IE8, waar de Accelerator en de zoekfunctie al standaard in zitten. Deze versie is te vinden op www.marktplaats.nl via ‘Marktplaats Tools’ in het linker navigatiemenu.

Marktplaats.nl wordt dagelijks meer dan 2 miljoen keer bezocht en er worden ruim 250.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst. Dit resulteert o.a. in enorme hoeveelheden dataverzoeken die tegelijk op de site plaatsvinden,” zegt Francine van Dierendock, marketing directeur van Marktplaats.nl. “Om dit goed te kunnen faciliteren moet er slim omgesprongen worden met technologie. En hier is Marktplaats.nl dan ook continu mee bezig. We houden ontwikkelingen en trends nauwlettend in de gaten en kijken waar deze waarde kunnen toevoegen voor onze gebruikers. De samenwerking met Microsoft is hier een voorbeeld van. Onze gebruikers kunnen nu direct vanuit IE8 op Marktplaats.nl zoeken.

Door middel van de Web Slice ‘Vandaag op MSN.nl’, beschikbaar op www.msn.nl, blijf je altijd op hoogte van het laatste nieuws. Een voor MSN.nl geoptimaliseerde versie van Internet Explorer 8 is te downloaden van www.microsoft.nl/ie8. “De speciale MSN versie van Internet Explorer 8 is bedoeld voor de grootste fans van MSN.nl, die met de Web Slice ‘Vandaag op MSN.nl’ elk moment van de dag kunnen bekijken wat het gesprek van de dag is en wat er hot is op het web. Met behulp van de Web Slice van de belangrijkste headlines van MSN.nl kunnen onze gebruikers in één oogopslag die ontwikkelingen gedurende de dag eenvoudig op de voet blijven volgen”, aldus Merijn Aalbers, Hoofdredacteur van MSN.nl.

Een compleet overzicht van alle 36 Nederlandstalige add-ons voor IE8 is te vinden op http://ieaddons.com/nl/. Wie vragen heeft over Internet Explorer of Windows Live kan die stellen op www.windows.nl.

Verder lezen over Internet Explorer

​Internet Explorer komt aan zijn einde in 2022

Microsoft neemt afscheid van de internetbrowser Internet Explorer. Vanaf juni 2022 wordt de browser niet meer ondersteund. Het is dus niet zo dat de browser dan sterft en nergens meer beschikbaar is, maar het is uiteraar...

Online19.05.2021

​Internet Explorer komt aan zijn einde in 2022

Microsoft wil dat iedereen stopt met gebruik van Internet Explorer

Internet Explorer werd voor het eerst gelanceerd voor Windows 95. Het is lange tijd de meest gebruikte browser ter wereld geweest. Met zelfs een periode waarin het een marktaandeel had van zo'n 95%. Maar sinds de opkomst...

Technology11.02.2019

Microsoft wil dat iedereen stopt met gebruik van Internet Explorer

Op 12 januari stopt de ondersteuning voor Internet Explorer 8, 9 en 10

Internet Explorer is vaak een doorn in het oog van developers. Maar voor hen is er goed nieuws te melden. Jullie hoeven je straks geen zorgen meer te maken over moderne CSS die niet goed werkt in deze oude browsers. Mi...

Online06.01.2016

Op 12 januari stopt de ondersteuning voor Internet Explorer 8, 9 en 10

Project Spartan krijgt een naam

Microsoft's belangrijkste browser in Windows 10 zal niet Internet Explorer zijn. Dat wisten we al langer. Internet Explorer verdwijnt niet (meteen), maar de nieuwste versie van de internetbrowser krijgt een andere naam....

Online30.04.2015

Project Spartan krijgt een naam

Microsoft laat oude versies van Internet Explorer vallen

Sinds gisteren heeft Microsoft aangekondigd dat het de ondersteuning voor oudere versies van Internet Explorer laat vallen. Hieronder vallen ook security updates. Hiermee wil de techgigant zorgen voor een massale overs...

Online08.08.2014

Microsoft laat oude versies van Internet Explorer vallen

Update repareert lek in Internet Explorer, ook voor Windows XP gebruikers

Microsoft kondigde gisteren al aan een patch uit te brengen voor de recent ontdekte zero-day exploit in Internet Explorer. Het lek kwam voor in IE6 tot IE11, en het bedrijf zegt dat de update volledig getest is en kla...

Technology02.05.2014

Update repareert lek in Internet Explorer, ook voor Windows XP gebruikers

Microsoft waarschuwt gebruikers van Internet Explorer versie 6-11 voor beveiligingslek

Microsoft heeft zijn gebruikers van Interenet Explorere versies 6 tot en met 11 draaiende onder alle Windows versies gewaarschuwd voor een mogelijke cybercrime aanval. Microsoft heeft van het voornemen gehoord maar weet...

Cybercrime18.09.2013

Microsoft waarschuwt gebruikers van Internet Explorer versie 6-11 voor beveiligingslek

Google Analytics stopt einde van het jaar met ondersteuning IE8

Veel partijen hebben de ondersteuning voor Internet Explorer 6 en Internet Explorer 7 stopgezet. Het team van Google Analytics heeft bekend gemaakt tegen het einde van het jaar te gaan stoppen met het ondersteunen van I...

Technology17.09.2013

Google Analytics stopt einde van het jaar met ondersteuning IE8

Verder lezen over Microsoft

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Het is bizar te noemen, maar de applicatie Kladblok krijgt spellingscontrole. En dat na 40 (!) jaar.

Technology09.07.2024

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Pas op: nieuwe bug laat je als Microsoft-medewerker e-mails sturen

Microsoft reageert er verder niet op, maar een security-expert bewijst dat het hem is gelukt om mails te sturen vanuit @microsoft.com. Dat kan grote gevolgen hebben voor phishingmails.

Cybercrime19.06.2024

Pas op: nieuwe bug laat je als Microsoft-medewerker e-mails sturen

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Waar veel AI-tools tot nu toe veelal hetzelfde doen, is Microsoft Recall iets compleet nieuws. Maar het komt met de nodige vraagtekens.

Technology04.06.2024

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Microsoft heeft na veel vragen alvast laten weten dat Call of Duty: Black Ops 2 al meteen vanaf dag 1 op Xbox Game Pass staat. Bedankt Activision-overname.

Gaming28.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft Teams wordt wat leuker, want je kunt straks zelfgemaakte emoji toevoegen om de chat nog wat meer vrolijkheid te geven.

Online21.05.2024

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

AI gebruiken is best leuk, maar het voelt vaak alsof elke prompt een soort examen is. Je wil het meteen goed doen. Microsoft gaat helpen.

Online08.05.2024

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Microsoft heeft een nieuw AI-model gepresenteerd dat op vrij indrukwekkende wijze en met heel weinig informatie al volledige video's kan maken, mét tekst.

Online22.04.2024

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto