Tencent-werknemers verkopen massaal hun bedrijfsgeschenk

Tencent-werknemers verkopen massaal hun bedrijfsgeschenk

De peperdure opvouwbare Huawei Mate Xs

Vorig artikel Volgend artikel

Consumenten die in de markt zijn voor de vouwbare Huawei Mate Xs kunnen nú hun slag slaan. Op Chinese websites voor tweedehands artikelen verschenen ineens verschillende Mate X smartphones, een topmodel in het assortiment van Huawei. De Mate Xs wordt in beperkte oplage gemaakt, dus het aanbod is normaliter gering.

De bron van de toestellen is Tencent. Op woensdag kregen 10.000 werknemers van het bedrijf de telefoon kado en niet lang daarna werden de eerste modellen te koop aangeboden, meestal met de toevoeging ‘bedrijfsgeschenk, volledig nieuw, echt product!".

Huawei Mate Xs

De Mate Xs is de tweede generatie opvouwbare 5G-smartphone van Huawei. Net als de Samsung Galaxy Fold ontvouwt de Mate Xs zich tot een 8-inch tablet. Maar in tegenstelling tot de Fold klapt de Xs naar buiten zodat het opvouwbare display altijd zichtbaar is.

Ook tweedehands is de telefoon niet bepaald goedkoop. Op Xianyu, het tweedehands goederen platform van Alibaba Group Holding wordt de Mate Xs met 8 GB RAM en 512 GB opslag voor 2,5 keer de adviesprijs te koop aangeboden, omgerekend zo’n $ 2500. De op hol geslagen prijzen verklaren wellicht waarom Tencent werknemers hun kado te koop zetten. Ook de eerste generatie Mate X was binnen de kortste keren uitverkocht.

Huawei nog steeds populair in China

Toch is de grote vraag naar de telefoon niet per definitie een accurate indicator van de populariteit van de Mate Xs, gezien de beperkte productie. Hoewel Huawei erg populair blijft in China, gaat het buiten de landsgrenzen duidelijk minder goed. Het feit dat Huawei geen gebruik meer mag maken van Google apps en services heeft daar zeker mee te maken.

Redactie Azië

Jakob Achthoven is woonachtig in Chiang Mai, Thailand, nadat hij daar in 2014 als een “digitale nomade” neerstreek. Vanaf zijn Thaise locatie houdt hij...