Startups22.04.2021

Het Razer Green Fund is er voor duurzame startups


Eerste investering gaat naar BAMBOOLOO

Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, heeft het Razer Green Fund opgericht ter waarde van 50 miljoen dollar. De eerste investering is al gedaan in The Nurturing Co. Pte. Ltd. (The Nurturing Co), een prijswinnende duurzame startup. Dit bedrijf is vooral bekend vanwege de productie van BAMBOOLOO, toiletpapier en verzorgingsproducten van bamboe.

#GoGreenWithRazer-initiatief

In maart 2021 kwam Razer met een 10-jarig duurzaamheidsplan als onderdeel van zijn #GoGreenWithRazer-initiatief. Dit plan beschrijft vier belangrijke pijlers waarmee Razer zich inzet voor het behoud van de natuur en de bescherming van het milieu. Het bedrijf wil in 2025 100% hernieuwbare energie gebruiken en voor 2030 100% koolstofneutraal zijn. Binnen dit 10-jarenplan kondigde Razer ook meerdere initiatieven aan onder de Green Community-vlag.

Het doel hiervan is om gamers wereldwijd te informeren en aan te sporen om bij te dragen aan duurzame doelen. Zo is er de Sneki Snek-campagne in samenwerking met Conservation International ter bescherming van één miljoen bomen. Maar ook de Kanagawa Wave-kledinglijn in beperkte oplage, gemaakt van gerecycled, uit zee gevist plastic.

Duurzame startups

Ter gelegenheid van Earth Day en in lijn met Razers 10-jarige duurzaamheidsplan heeft Razer een bedrag van 50 miljoen dollar opzijgezet. Hiermee wil het bedrijf startups op het gebied van milieu en duurzaamheid ondersteunen en in hen investeren. Het Razer Green Fund zal worden beheerd door zVentures, Razers corporate ventures-tak. Het wordt een integraal onderdeel van Razers strategische investeringsactiviteiten.

Onder de noemer Green Investments zal het Razer Green Fund zich richten op het stimuleren van een ‘groene mindset’ binnen Razers community van jongeren, millennials en generatie Z via strategische investeringen. Deze investeringen zijn gericht op duurzame bedrijven, met een focus op hernieuwbare energie, koolstof en plastic management. Met behulp van het Razer Green Fund kunnen startups innovatieve technologie blijven leveren met het oog op de wereld van toekomstige generaties.

Razer werkt samen met BAMBOOLOO

Als aftrap van zijn nieuwe Green Fund-initiatief heeft Razer via zVentures een eerste investering gedaan in The Nurturing Co. Dankzij de samenwerking zal BAMBOOLOO toiletpapier van bamboe leveren aan diverse kantoren van Razer. Hiertoe behoren het nieuwe, binnenkort te openen Zuidoost-Aziatische hoofdkantoor en het kantoor in Maleisië. Dit is onderdeel van Razers Green Organization-plan om ervoor te zorgen dat alle Razer-kantoren 100% CO2-neutraal zullen zijn.

Bamboepulp heeft zich bewezen als een duurzame keuze voor toiletpapier. Naast de hogere groeisnelheid van bamboe, is voor de productie van bamboepulp 90% minder water en 70% minder koolstof nodig dan voor houtpulp. Overschakelen op toiletpapier van bamboe door een gezin van vier personen kan in een jaar tijd een besparing van meer dan 30.000 liter opleveren. BAMBOOLOO helpt consumenten om af te stappen van producten op basis van houtpulp door toiletpapier en andere producten voor huishoudelijke verzorging op basis van bamboe aan te bieden.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Duurzaam

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Vertegenwoordigers van de datacenters in Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken om energie te besparen.

Nieuws27.06.2024

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Zonnepanelen lonen nog altijd

In een wereld waar duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, blijven zonnepanelen een populaire keuze voor huiseigenaren. De afschaffing van de salderingsregeling roept echter vragen op over de rendabiliteit van deze investering.

DC Business24.06.2024

Zonnepanelen lonen nog altijd

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Verder lezen over Razer

​Razer: Een Lamborghini-gamestoel en meer vette aankondigingen

We schreven eerder al dat Razer met een handheld komt die op Android werkt, alleen verschijnt die tot op heden exclusief in de Verenigde Staten. Tijdens RazerCon heeft het merk echter nog meer toffe gamergadgets aangekon...

Gadgets20.10.2022

​Razer: Een Lamborghini-gamestoel en meer vette aankondigingen

RazerCon 2021: exclusieve aankondigingen, sneak peeks en meer!

Vorige week donderdag stemden kijkers over de hele wereld af op RazerCon 2021, de eerste volledig koolstofneutrale livestream voor gamers. Zij werden door Min-Liang Tan, CEO van Razer, getrakteerd op diverse interessante...

Gaming25.10.2021

RazerCon 2021: exclusieve aankondigingen, sneak peeks en meer!

meer dan 1,5 miljoen kijkers wereldwijd
​Zweterige handen of regen? Zo kun je je smartphone bedienen

Meestal kun je je duim of je wijsvinger wel even aan je broek afvegen als ze nat of zweterig zijn, maar als je super intens aan het appen of gamen bent en het is bloedheet, dan blijven je vingers maar nat worden. Dit kun...

Gadgets16.09.2021

​Zweterige handen of regen? Zo kun je je smartphone bedienen

​Razer-masker Project Hazel komt er: met lampjes en dampcoating

Het lijkt iets uit de categorie 1-april-grappen, maar dit is bloedserieus. Gamegadgetbedrijf Razer komt écht met Project Hazel, een mondkapje met de bekende chroma-lichten. Kortom, een redelijke kermis aan je hoofd, als...

Gadgets15.06.2021

​Razer-masker Project Hazel komt er: met lampjes en dampcoating