WhatsApp lanceert ‘smartphone loze’ Windows app

WhatsApp lanceert ‘smartphone loze’ Windows app

Vorig artikel Volgend artikel

Vind jij het soms ook onhandig dat je telefoon continu verbonden moet zijn als je de desktop versie van WhatsApp op je pc of laptop gebruikt? Daar komt nu verandering in. De chatservice heeft namelijk een nieuwe native versie van de Windows App gelanceerd die ook werkt wanneer je smartphone (even) niet online is.

Native Windows app

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar pas nu heeft WhatsApp haar nieuwe native app voor Windows officieel beschikbaar gemaakt. Tot nu toe was het namelijk nog een beta-release. Als je de app wilt gebruiken, dan kun je die nu downloaden en installeren vanuit de Microsoft Store.

Volgens het persbericht van WhatsApp brengt de nieuwe versie diverse voordelen met zich mee die je van native apps mag verwachten. Naast een betere betrouwbaarheid (stabiliteit) en snelheid zijn deze apps ook beter geoptimaliseerd voor dekstop besturingssystemen. En, uiteraard het grootste voordeel, je kunt ook blijven ‘appen’ als de smartphone offline is.

WhatsApp-Native-WIndows
De nieuwe native Windows app van WhatsApp.

Mac gebruikers moeten nog even geduld hebben

Voor Mac gebruikers die zitten te wachten op een versie van de ‘offline’ native WhatsApp app geldt dat zij nog even geduld moeten hebben. Volgens de chat service is die nog in ontwikkeling. Hoe lang dat nog duurt, daarover roept WhatsApp nog niets. Tot die tijd zullen zij het dus nog even moeten doen met de huidige webversie in combinatie met een connected smartphone.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...