Social Media17.09.2020

​Waarom TikTok’s beste succesverhaal naar Triller gaat


Charli D’Amelio is het meest succesvolle dat TikTok heeft voortgebracht. Ze heeft een bizarre 87 miljoen volgers. Daar laat ze het echter niet bij: deze creator gaat namelijk naar Triller, de grote concurrent van TikTok.

Charli is niet beroemd in haar eentje: ook haar zus Dixie (34 miljoen volgers), moeder Heidi (5 miljoen volgers) en vader Marc (7 miljoen) hebben hun strepen verdiend op TikTok. Nu heeft de familie D’Amelio geen exclusiviteitscontract met Triller, waardoor het alsnog content in andere apps zullen maken. De reden dat de familie toch Triller ‘erbij’ gaat doen, dat is omdat het social medium geavanceerde tech heeft die het binnenkort uitrolt.

Triller app versus TikTok

Dat klinkt interessant. Sowieso is Triller recentelijk veelvuldig in het nieuws omdat de president van de Verenigde Staten erop te vinden is. Zeker nu Trump er alles aan doet om TikTok weg te krijgen uit de handen van China, waar het vandaan komt, is Triller voor mensen die inderdaad bang zijn voor China een goed alternatief. Triller is namelijk Amerikaans.

Triller loopt dan ook goed: het heeft maandelijks meer dan 100 miljoen actieve gebruikers, dagelijks is dit alsnog een dikke 27 miljoen gebruikers. Dat is ongeveer de heleft van de aantallen van TikTok. Het lijkt ook wel erg veel op TikTok, het is eigenlijk simpelweg een Amerikaanse kloon. Wat kun je ermee? Videootjes maken van 15 seconden, die je binnen de app allerlei filters en ander leuks kunt meegeven. Plaats je je video, dan start het sociale aspect: mensen kunnen je video liken en delen, maar ook een reactie achterlaten.

Triller muziek

Triller heeft licenties met Warner, Sony en Universal, dus je kunt aardig wat goede en bekende muziek verwachten in de app. Wat daarbij ongetwijfeld heeft geholpen is dat Triller in handen is van Proxima Media. Dit is het bedrijf van Ryan Kavanaugh, een Hollywood-producent die onder andere de productie van The Social Network en The Girl with the Dragon Tattoo voor zijn rekening heeft genomen. De contacten zijn er dus wel, vandaar dat er gigantisch veel celebrities zijn die Triller al aandacht hebben geschonken.

Nieuwsgierig? Je hebt geen account nodig om Triller-video’s te kijken, dus je kunt de app downloaden en voor je het weet uren kwijt zijn aan het kijken naar sketches, choreo’s en meer. Geen zin om zelf te zoeken, dan gebruik je gewoon de Discover-pagina. Uiteindelijk is het dus helemaal niet zo gek dat mevrouw D’Amelio ook naar Triller gaat: het is alleen maar een extra platform om bekeken te worden.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over TikTok

TikTok aapt Snapchat na en test Streaks-mogelijkheid

TikTok wil ook graag dat mensen de app vaker openen en er langer blijven hangen, dus daarom komt het met zijn eigen Streaks.

Social Media10.06.2024

TikTok aapt Snapchat na en test Streaks-mogelijkheid

Bedrijfsprofielen en TikTok-beroemdheden worden online aangevallen

TikTok meldt nu dat hackers al meerdere accounts van grote merken en beroemdheden hebben aangevallen. Met succes.

Cybercrime05.06.2024

Bedrijfsprofielen en TikTok-beroemdheden worden online aangevallen

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Er zijn meer afbeeldingen en video’s die viral gaan, waarvan de Paws Challenge deze week een van de grootste hits is.

Social Media01.06.2024

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

We kunnen weer door met onze wekelijkse rubriek Deze week viral. Hierin delen we diverse social media-posts en video's die om een verscheidenheid aan redenen viraal gingen.

Social Media25.05.2024

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

TikTok-video’s mogen nu een uur lang zijn

TikTok begon kort en krachtig, maar gaat nu steeds meer naar langere content: het wil nu zelfs video's van een uur zien.

Social Media17.05.2024

TikTok-video’s mogen nu een uur lang zijn

Is deinfluencing de nieuwe trend in de influencercultuur?

Dit is wat het is en waarom bepaalde influencers, deinfluencers dus, hiervoor kiezen.

Social Media10.05.2024

Is deinfluencing de nieuwe trend in de influencercultuur?

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht

TikTok en de Verenigde Staten liggen al jaren overhoop, maar nu is er ook echt een wet aangenomen die het TikTok moeilijk moet gaan maken.

Social Media26.04.2024

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht