Social Media16.03.2019

Twitter wil het gemakkelijker maken om gesprekken te volgen


Ook als je er zelf niet aan deelneemt

Dat Twitter nog springlevend is, bleek eerder deze week wel tijdens de storing van Facebook. Het platform meldt nu dat ze testen of het mogelijk gemaakt kan worden om eenvoudig gesprekken te volgen. Ook als je zelf niet deelneemt aan de conversatie. Op Facebook is het al langere tijd mogelijk om meldingen in te schakelen voor berichten die je wilt volgen.

Nieuwe knop op Twitter: subscribe to conversation

De nieuwe knop die nu getest wordt heet straks ‘subsribe to conversation’. Op die manier abonneer je je als gebruiker op een gesprek dat je graag volgt, maar waar je op dat moment (nog) niet aan deelneemt. Zoals is te lezen in bovenstaande tweet, wil Twitter het platform daarmee “more conversational” maken. Je krijgt een notificatie als er een nieuw bericht wordt geplaatst in het gesprek. Dat kan natuurlijk heel handig zijn als je bijvoorbeeld benieuwd bent naar reacties. Op dit moment krijg je alleen een melding als je zelf een reactie hebt geplaatst of de tweet hebt geliket.

Positievere sfeer

In maart bracht Twitter de prototype-app Twttr uit, waarmee nieuwe functies uitgebreid getest worden door geselecteerde gebruikers. Het platform gaf al eerder aan dat een positievere sfeer en beter gestructureerde gesprekken een van de belangrijkste doelen zijn van Twitter de komende tijd. Daarnaast willen ze het minder gevoelig maken voor misbruik en gebruiksvriendelijker.

Wanneer de nieuwe mogelijkheid daadwerkelijk aan Twitter wordt toegevoegd, is nog niet bekend.