TikTok drukt bij meer dan 300.000 video's op delete

TikTok drukt bij meer dan 300.000 video's op delete

Misinformatie Amerikaanse verkiezingen

Vorig artikel Volgend artikel

TikTok heeft rondom de Amerikaanse verkiezingen van november vorig jaar 340.000 video's verwijderd in de VS. Dat deed ze wegens het overtreden van de regels van het platform inzake verkeerde informatie, manipulatie of desinformatie van verkiezingen. Dat staat in een rapport van het social media bedrijf uit China.

ae391ff378a48afcea2c84799d4eb778
TikTok informeede gebruikers over de verkiezingen.

TikTok had aangekondigd in te grijpen

TikTok had een paar maanden voor de presidentsverkiezingen van 2020 al aangekondigd dat ze streng gingen controleren op de juistheid van de informatie over de verkiezingen in filmpjes op het platform. Dat deden ze met name omdat ze onder hoge druk stonden van de destijds zittende president Donald Trump.

Naast het rapport dat naar buiten is gebracht zei Michael Beckerman, vicepresident van TikTok: "We zijn vastbesloten transparant te zijn over hoe we ons platform veilig houden, omdat het helpt bij het opbouwen van vertrouwen en begrip bij onze gemeenschap."

TikTok bracht tools voor de gebruikers

Kort voor de verkiezingen van 2020 introduceerde TikTok een verkiezingsgids. Om wat meer structuur te krijgen in de informatie over de verkiezingen. De verkiezingsgids op TikTok werd 18.000.000 keer bezocht.

TikTok verwijderde ook 1.750.000 accounts die mogelijk werden gebruikt om automatisch video's over de verkiezingen te posten. "Hoewel het niet bekend is of een van de accounts specifiek werd gebruikt om verkiezingsgerelateerde inhoud te versterken, was het belangrijk om deze accounts te verwijderen om het platform te beschermen", staat er in het rapport.

Inmiddels is Amerika vriendelijker tegen TikTok

Adempauze voor TikTok. De Amerikaanse president Joe Biden heeft namelijk de juridische stappen tegen het social media bedrijf onderbroken.

De vorige president van Amerika, Donald Trump had juist geprobeerd de app te verbieden omdat hij beweerde dat ze een bedreiging voor de nationale veiligheid vormden.

[foto: Solen Feyissa on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...