President Biden 'pauzeert' het verbod op TikTok in Amerika

President Biden 'pauzeert' het verbod op TikTok in Amerika

Vorig artikel Volgend artikel

Adempauze voor TikTok. De Amerikaanse president Joe Biden heeft namelijk de juridische stappen tegen het social media bedrijf onderbroken.

De vorige president van Amerika, Donald Trump had juist geprobeerd de app te verbieden omdat hij beweerde dat ze een bedreiging voor de nationale veiligheid vormden.

Juridische stappen van TikTok tegen Amerikaanse overheid

TikTok had juridische stappen ondernomen tegen het voorgestelde verbod. De nieuwe regering in Amerika heeft nu om een opschorting van de procedure gevraagd terwijl ze opnieuw bekijkt of de app echt een bedreiging vormt. Naar verluidt is Biden minder 'bang' voor TikTok dan zijn roemruchte voorganger.

Door de vertraging blijft de app in de VS werken, terwijl nieuw personeel bij overheidsinstanties 'vertrouwd raakt met de problemen in dit geval', staat in de juridische documenten.

Trump was fel tegen TikTok

Trump had beweerd dat de verspreiding in de VS van mobiele apps die zijn ontwikkeld door en eigendom zijn van Chinese bedrijven een bedreiging vormen voor 'de nationale veiligheid, het buitenlands beleid en de economie van de Verenigde Staten'.

Video-app TikTok heeft wereldwijd ongeveer 800 miljoen gebruikers, waarvan 100 miljoen in de VS.

De eigenaar van de app, ByteDance, is in gesprek met softwarebedrijf Oracle en supermarktgigant Walmart om een deal te sluiten waarbij de Amerikaanse gebruikers van TikTok worden verschoven naar een nieuwe entiteit, om een verbod in het land te voorkomen. Volgens diverse Amerikaanse media gaat die deal niet door als Biden een zachtere benadering van Chinese apps hanteert.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...