Pijnlijke e-mail van Facebook komt bij verkeerde bedrijf terecht

Pijnlijke e-mail van Facebook komt bij verkeerde bedrijf terecht

'Commotie datalek waait wel over'

Vorig artikel Volgend artikel

Facebook doet aan ontkennen voor hoger opgeleiden. Er is namelijk een interne e-mail van Facebook per ongeluk naar het verkeerde bedrijf gestuurd, schrijft de BBC. In die e-mail staat de strategie van het social media bedrijf om het lekken van accountgegevens van 533 miljoen gebruikers aan te pakken.

Facebook: 'Commotie waait wel over'

Facebook suggereert dat het meer van dergelijke incidenten verwachtte en van plan is om het te beschouwen als een bedrijfs probleempje dat normaal is. Het zei ook dat de media aandacht wel zou afnemen. Als gevolg daarvan is het van plan om beperkte verklaringen over de kwestie af te geven.

'E-mail komt inderdaad van ons'

Facebook bevestigde dat de memo oprecht is en zegt tegen de BBC: "We begrijpen de zorgen van mensen, daarom blijven we onze systemen versterken om het moeilijker te maken om van Facebook te stelen en gaan we achter de mensen erachter aan."

Later voegde een woordvoerder eraan toe dat LinkedIn en Clubhouse ook te maken hadden met 'data scraping'-problemen. Gegevens van 533 miljoen mensen in 106 landen werden eerder deze maand gepubliceerd op een forum voor hackers. Facebook zei direct daarna dat de gegevens oud waren en van een eerder gemeld lek in 2019.

[foto: Alexander Shatov on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...