Meta stopt met Messenger Lite

Meta stopt met Messenger Lite

Vorig artikel Volgend artikel

Meta zegt te gaan stoppen met Messenger Lite. Sterker nog, het heeft het al uit de Google Play Store gehaald. Messenger Lite is in Nederland over het algemeen niet heel erg nodig, maar wel op andere plekken waar mensen bijvoorbeeld niet zoveel data hebben, of niet echt goede toegang tot het internet. Het introduceerde het in 2016.

Messenger Lite stopt

De website 9to5Google rapporteert dat Meta in september stopt met de app. Hij staat dus al niet meer in de appwinkel van Google, maar ook het gebruik ervan als je de app wel al hebt loopt op zijn einde. Na 18 september is het helemaal klaar met Messenger Lite op Android. Je wordt daar als gebruiker van de app ook van op de hoogte gesteld middels een pop-up. Meta geeft hierin aan dat je beter kunt overschakelen naar de normale Messenger-app.

Meta geeft aan dat het klopt: het stopt inderdaad met de app, nadat het ook eerder al aankondigde dat de gewone Messenger-app geen sms-berichten meer ondersteund na 28 september 2023. Het is een wat vreemde keuze zo zonder uitleg, want Messenger Lite was onder andere in landen waar mensen het niet breed hebben of op plekken waar alleen slechte internetconnecties beschikbaar zijn een uitkomst.

App voor wie weinig toegang tot internet heeft

De app gebruikt minder data en daardoor is het een wat lichtere versie. Het had hierdoor ook een minder mooi uiterlijk en minder uitgebreide mogelijkheden, maar voor de basics van chatten via Messenger was het wel een fijne app voor wie spaarzaam wil zijn met zijn of haar data.

Aan de andere kant weten we niet wat de beweegredenen van Meta zijn. Het zou kunnen dat het bedrijf simpelweg ziet dat de app onvoldoende wordt gebruikt versus de kosten die bij het updaten ervan komen kijken. Maar tegelijkertijd is het in sommige gevallen wel een app die heel belangrijk kan zijn in het contact houden met mensen die geen ultraluxe telefoons en goede internetverbindingen hebben, wat je veelal ziet in landen die met meer armoede te maken hebben.

Telefoons zijn gelukkig steeds beter geworden, en dat sijpelt ook door naar de budgettoestellen, maar hoe het er in het algemeen met het internet voorstaat? Het lijkt wel beter te zijn om zo’n app te houden, maar waarom Meta daar dan toch niet voor kiest is onbekend.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...