Meespieken in je WhatsApp kan niet meer: berichten achter code

Meespieken in je WhatsApp kan niet meer: berichten achter code

Vorig artikel Volgend artikel

Of het nou je kinderen zijn die af en toe je telefoon gebruiken om spelletjes te doen, of je partner die het gebruikt om jullie smarthome aan te sturen: soms wil je liever niet dat iemand in je berichten kijkt. En dat hoeft gelukkig ook niet meer. Je kunt je WhatsApp-gesprekken nu veilig stellen door ze achter een code te plaatsen.

Je chats verschuilen achter een code

Je kunt zelf een code aanmaken om je chats achter te verbergen. Die code kan uit getallen, speciale tekens en emoji bestaan, als je het maar onthoudt, zodat je het weer kunt intoetsen als je zelf toegang wil tot je verscholen chats. Je hoeft overigens niet alle chats af te schermen: het gaat alleen om chats die je specifiek aan hebt gemerkt die verborgen moeten zijn. Het mooie is dat de chats ook echt verborgen zijn: dus iemand die je telefoon gebruikt en in je WhatsApp kijkt, die weet ook echt niet dat die chats bestaan.

Hoe je ze zelf dan kunt terugvinden, dat is door in de zoekbalk in WhatsApp je code te typen. Wil je toch wel dat je chats die achter slot en grendel staan getoond worden, dan kan dat ook. Maar dat volledig verschuilen van de chats is wel echt een uitkomst. Heel handig, want zo krijg je dus ook geen vragen als mensen zien dat je chats verscholen hebt. Ze zijn echt geheim. Handig als je bijvoorbeeld een verrassingsfeest voor iemand organiseert, of voor situaties die misschien iets minder chic zijn. Maar ook als je bijvoorbeeld kinderen hebt die jouw persoonlijke gesprekken met je beste vriend echt niet hoeven te lezen, dan is deze code super.

Spieken niet toegestaan

In ons artikel 5 WhatsApp-gesprekken die je liever achter een slotje plaatst stelden we al dat er nu eenmaal WhatsApp-chats zijn die niet iedereen aangaan. De meest voor de hand liggende is uiteraard wanneer je zonder toestemming een minnaar of minnares hebt en wel in een relatie zit. Maar bijvoorbeeld ook zeer seksueel getinte gesprekken met je partner kunnen wel een slotje gebruiken, zeker als je kinderen je telefoon weleens gebruiken.

Ook zakelijk kan het verschuilen van WhatsApp-gesprekken slim zijn. Misschien omdat je met een andere werkgever in gesprek bent, of omdat je met een bepaalde collega toch wat meer persoonlijke, vriendschappelijke gesprekken hebt die niemand aangaan. En wie weet is WhatsApp het enige waardoor je je telefoon vaak bij je houdt: nu heb je dan wat meer vrijheid om je toestel wel even ergens te laten liggen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er dingen gezien worden, of dat je vragen krijgt over chats die op slot zitten.

Nog niet direct in WhatsApp beschikbaar

Wil je een chatgesprek op slot zetten, dan kun je het gesprek lang indrukken en in de instellingen van die specifieke chat dan het slot erop zetten. Wil je ook je chats achter die code zetten, dan moet je daar misschien wel even op wachten: WhatsApp rolt het in de komende maanden uit.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...