Deze video's gingen het hardst viraal op TikTok in 2020

Deze video's gingen het hardst viraal op TikTok in 2020

En TikToks topnummers

Vorig artikel Volgend artikel

De video 'M to the B' van Bella Poarch ging in 2020 het hardst viraal op TikTok. Dat maakte het Chinese social media platform woensdag bekend

TikTok's eindejaarsoverzicht

De ranglijst is onderdeel van TikTok's eindejaarsoverzicht. Daarop staan de viraalste video's, grootste trends en bekendste makers.

De rankings zijn niet geheel wetenschappelijk (de virale video-rankings zijn bijvoorbeeld gebaseerd op zowel 'views' als 'impact'), maar ze bieden een representatieve kijk op wat de app domineerde.

Andere video's op de lijst zijn onder meer Will Smith's deelname aan de Wipe It Down challenge, en Julian Bass ’superheld special effects-video.

@nba

Jalaiah (@jalaiahharmon ), creator of Renegade, performs at the NBA All-Star Game!

♬ Lottery - K CAMP
@willsmith

I don’t remember making this...? @chrisashley

♬ #WIPEITDOWN - BMW KENNY

Algemene lijst jaaroverzicht TikTok

De algemene lijst met TikTokkers wordt aangevoerd door Charli D’Amelio en bevat ook bekende namen als Addison Rae en Noah Beck. Jason Derulo wordt vermeld als de belangrijkste TikTokker, gevolgd door Kylie Jenner en Lizzo.

Iedereen die tijd op TikTok heeft doorgebracht, kan waarschijnlijk een handvol van TikToks topnummers van het jaar raden. De nummer één ging naar Derulo's 'Savage Love (Laxed - Siren Beat)', met Megan Thee Stallion's 'Savage Remix' als tweede en 'WAP' als vierde. Net als de andere categorieën, baseert TikTok deze ranglijst niet alleen op die ene video, maar ook op statistieken zoals hoeveel video's er in totaal van zijn gemaakt en hoe vaak mensen zich bezighouden met die video's.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...