Instagram wil geen TikTok filmpjes meer op Reels

Instagram wil geen TikTok filmpjes meer op Reels

Vorig artikel Volgend artikel

Instagram adviseert om geen TikTok filmpjes meer te plaatsten op Reels. Dat advies staat in een post van het bedrijf. Met heel veel woorden zeggen ze eigenlijk: filmpjes met het watermerk van TikTok worden minder goed zichtbaar in Reels.

Aanbevelingen en adviezen van Instagram

In de post van het social media bedrijf staat: ,,We hebben gezien dat Reels van lage videokwaliteit (wazig door lage resolutie) of inhoud die zichtbaar is gerecycled uit andere apps (met logo's of watermerken van andere) de Reels-ervaring minder bevredigend maakt. Daarom maken we deze inhoud minder vindbaar en zichtbaar."

Naast dit 'dreigement' van Instagram staat er in de post dat ze meer naar de gebruikers gaan luisteren: ,,We hebben veel geleerd door onze community te onderzoeken en te zien hoe mensen omgaan met aanbevolen Reels. Mensen vertellen ons dat ze leuke, grappige en interessante inhoud willen zien. We zijn er beter in geworden om dat aan te bevelen." Handig: Instagram deelt zelf op het account @creators praktische tips.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...