Geohot gaat stagelopen bij Twitter

Geohot gaat stagelopen bij Twitter

Bekendste iPhone hacker is een fan van hardcore work ethics

Vorig artikel Volgend artikel

Hij vergaarde ooit wereldfaam door het breken (jailbreak) van de simlock van de eerste iPhone, in 2007. Nee, dat was niet Elon Musk, maar George Hotz, beter bekend als Geohot. In het verleden hebben Musk en Hotz elkaar al vaker, vooral via social media, bestookt met ‘uitdagingen’. Nu is het dan zover, Geohot gaat voor een periode van twaalf weken aan de slag bij Twitter. Uiteraard naar aanleiding van een tweet. Een week geleden meldde Hotz via Twitter dat hij wel zin had in een stage bij Twitter. Niet om geld te verdienen dus, maar hij wil een tweetal ‘onvolkomenheden’ van het sociale netwerk oplossen.

Hotz ziet wel wat in hardcode work ethics

Zijn voorstel om bij Twitter stage te gaan lopen deed Hotz vlak nadat hij Musk gecomplimenteerd had voor zijn ‘hardcore work ethics’ ultimatum. Hotz stelde daarin dat dit de enige manier is om weer ‘ongelofelijke dingen’ te kunnen maken. Kort daarna sturde hij in een tweet zijn open sollicitatie aan het adres van het sociale netwerk de wereld in.

Zoek- en inlogfunctie fixen

Hotz heeft zich voor de stage bij Twitter twee doelen gesteld. Het ‘repareren’ van de zoekfunctie is de meest uitdagende. Hotz wil onder andere de zoekfunctie binnen ‘gezien’ en ‘gelikete’ tweets verbeteren, evenals de advanced search optie.

Daarnaast wil hij ook ervoor zorgen dat we straks de webversie van Twitter kunnen bezoeken, tweets kunnen bekijken, zonder dat je daarvoor eerst moet inloggen.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...