Social Media29.12.2021

De 10 meest gelikete posts op Instagram van 2021


Omdat het einde van het jaar nadert verschijnt ook hier het ene na het andere lijstje #sorrynotsorry. Het is gewoon heerlijk om terug te blikken. Dat blijven we de komende dagen dus gewoon doen en vandaag delen we de meest gelikete posts op Instagram van het afgelopen jaar. Het is niet gek dat de top 10 vol beroemdheden staat. Want jij en ik krijgen niet zomaar miljoenen likes op een foto.

Top 10 foto’s met de meeste likes op Instragram van 2021

Het jaar duurt nog een paar dagen, maar we achten de kans klein dat er nog een foto verschijnt die de top 10 haalt. Hier gaan we!

1. Christiano Ronaldo kondigt komst van tweeling aan

Meer dan 32 miljoen likes kreeg de foto van voetballer Christiano Ronaldo waarop hij aankondigt een tweeling te verwachten. Zijn vriendin Georgina Rodríguez is zwanger van Christiano.

2. Ariana Grande deelt trouwfoto

De teller van deze foto staat op 26,6 miljoen likes. Ariana stapte dit voorjaar in het huwelijksbootje met Dalton Gomez. Tijdens de privé ceremonie waren slechts een paar gasten aanwezig. Gelukkig deelde ze de mooie plaatjes wel met haar volgers op Instagram.

3. Kylie Jenner laat weten dat ze zwanger is

Eén ding is zeker: aankondigingen van zwangerschappen doen het goed op Instagram. Kylie kreeg meer dan 24,5 miljoen likes op deze video waarop we zien dat haar zwangerschapstest positief is.

4. Billie Eilish verft haar blond

Artiest Billie Eilish heeft een heel eigen stijl en haar meest gelikete post van dit jaar kreeg meer dan 23 miljoen likes. Ze liet de wereld weten dat ze nu blond haar heeft en dat scoort blijkbaar goed. Als je Billie bent dan.

5. Lionel Messi stapt over naar PSG

Lionel Messi kreeg meer dan 22 miljoen likes op zijn post waarin hij laat zien welk shirt hij draagt bij zijn nieuwe club Paris Saint Germain. Bijschrift bij de foto: Ik begin aan een nieuwe fase in mijn leven en ik doe het met alle motivatie en het verlangen om elke dag te blijven leren. We zullen werken aan de doelstellingen van PSG.

6. Billie Eilish laat beelden zien van fotoshoot met Vogue

De tweede notering in de top 10 van Billie kreeg meer dan 22 miljoen likes. Begrijpen we wel, want wat een prachtige foto van haar fotoshoot met Vogue.

7. Lionel Messi wint Copa América

Daar is Lionel Messi weer. De voetballer kreeg 22 miljoen likes op zijn foto waarop we hem de Copa América zien omhelzen. Hij won de cup met het nationale team van Argentinië.

8. Lionel Messi kondigt vertrek bij FC Barcelona aan

Ja, de voetballer staat nog een keer in de lijst. Het was ook groot nieuws toen Lionel zijn vertrek bij Barcelona aankondigde. Meer dan 21 miljoen mensen likete de post. Het was geen afscheid zonder slag of stoot: :”Ik had graag op een andere manier weggegaan, al denk ik dat een afscheid nooit iets leuks kan zijn… Ik had hier graag langer gezeten, ik deed alles met dat doel en uiteindelijk is het er niet van gekomen. Ik heb alleen woorden van dankbaarheid voor iedereen die me in zoveel jaren bij de club hebben vergezeld. En voor onze fans, dat ze me al hun liefde gaven en dat ik ze probeerde terug te geven, en ook alles gaf voor dit shirt. Ik ga weg, maar het is geen vaarwel, ik zie je later.”

9. Mermaid Montana – zeemeermin van TikTok

We kunnen ons voorstellen dat je nooit eerder hebt gehoord van Mermaid Montana. Op TikTok is ze huge en ook op Instagram heeft ze inmiddels bijna een miljoen volgers. Nog veel meer mensen, dik 20 miljoen, likete haar video waarin ze als zeemeermin bezoekers verraste in een dierentuin.

10. Christiano Ronaldo kondigt terugkeer naar Manchester United aan

Ook Christiano Ronaldo staat meerdere keren in deze lijst. Hij scoorde meer dan 19 miljoen likes met een post over zijn terugkeer naar Manchester United. Overigens heeft de voetballer nog steeds de meeste volgers op Instagram: 382 miljoen!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Instagram

Nieuw: geheime Instagram Stories die onthuld worden in DM’s

Geheime posts maken op Instagram? Dat krijgt een nieuwe dimensie met de Reveal-optie (Onthullen dus). En dit is hoe dat werkt.

Social Media04.05.2024

Nieuw: geheime Instagram Stories die onthuld worden in DM’s

Instagram wil terug naar authenticiteit: er komt een grote update aan

Geen reposts en dat soort dingen, maar content waarvan je de eerste bent die het plaatst. Dat is wat Instagram graag wil zien. Eindelijk.

Social Media02.05.2024

Instagram wil terug naar authenticiteit: er komt een grote update aan

Threads groeit: heeft 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Threads is een vrij nieuw social medium, maar het telt al 150 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn. Dat is een flinke prestatie.

Social Media25.04.2024

Threads groeit: heeft 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Instagram gaat gevraagd én ongevraagd naakt blurren

Instagram wil je beschermen tegen ongewilde dickpics. Je ontvangt ze misschien nog wel: ze worden geblurd.

Social Media11.04.2024

Instagram gaat gevraagd én ongevraagd naakt blurren

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

Instagram heeft zijn eigen Twitter-alternatief gelanceerd en TikTok denkt: dat kan ik ook. Het komt met TikTok Notes, wat echter geen alternatief is voor Twitter, maar voor Instagram. TikTok Notes klinkt als een app waar...

Social Media09.04.2024

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Deze week viral: vriendelijke voetballers en verwarde pup

Deze week hebben we natuurlijk heel veel 1-aprilgrappen viral zien gaan, maar daar besteden we morgen apart aandacht aan in ons 1-april-artikel. Deze week viral gaat ditmaal om andere dingen, waaronder sympathieke sporte...

Social Media31.03.2024

Deze week viral: vriendelijke voetballers en verwarde pup

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden

Je kinderen onder de 14 jaar op TikTok? In Florida kun je daarvoor worden gestraft. Er is een wet aangenomen die het strafbaar maakt voor kinderen onder de 14 om zich op social media te begeven. De wet gaat pas per 1 jan...

Social Media27.03.2024

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden