Clubhouse viert (bijna) zijn eerste verjaardag

Clubhouse viert (bijna) zijn eerste verjaardag

En komt met nieuwe functies

Vorig artikel Volgend artikel

Clubhouse kondigde dit weekend aan dat ze een 'creators program' opzetten voor gebruikers van hun voicechat-app. Het programma laat om te beginnen 20 content creators toe. Inschrijven kan tot 31 maart.

Clubhouse 'Creator First' helpt gebruikers om op het platform hun publiek op te bouwen, contact te leggen met merken en misschien nog belangrijker, geld te verdienen met hun shows op Clubhouse.

"We willen 20 makers ondersteunen en uitrusten met de middelen die ze nodig hebben om hun ideeën en creativiteit tot leven te brengen", aldus de CEO van Clubhouse Paul Davison.

Hieperdepiep Clubhouse is bijna jarig

Clubhouse viert zijn eerste verjaardag op 17 maart en heeft een behoorlijk goed jaar gehad. Het succes van Clubhouse heeft al veel concurrenten ertoe gebracht om een vergelijkbare functie toe te voegen aan hun eigen social media platform. Twitter Spaces is daar een goed voorbeeld van. Ook Facebook schijnt met een spraakapp te komen op termijn.

De app heeft ook geen toegang meer nodig tot de telefooncontacten van gebruikers, nu kunnen gebruikers nieuwe mensen rechtstreeks voor het platform uitnodigen door het telefoonnummer van de persoon te gebruiken.

Hoewel Clubhouse alleen op uitnodiging beschikbaar is en nog steeds niet beschikbaar is op Android-apparaten wordt de waarde al wel geschat op een miljard dollar.

Oman blokkeert audio-app Clubhouse

Er is ook minder goed nieuws over de app te melden. Oman heeft de Amerikaanse audio-app Clubhouse zondag geblokkeerd omdat het niet de juiste vergunning had, zeiden de autoriteiten, maar sommige activisten beschreven de stap als een verdere uitholling van de vrijheid van meningsuiting in de Golfstaat. Dat meldt Reuters.

[foto: Anton Maksimov juvnsky on Unsplash]

william-krause-2gzn9qRw8wI-unsplash
Clubhouse is populair. [foto: William Krause on Unsplash]
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...