Twitter lanceert in april Twitter Spaces voor iedereen

Twitter lanceert in april Twitter Spaces voor iedereen

Vorig artikel Volgend artikel

Er is een update van Twitter. Een bijzondere update want het gaat om Twitter Spaces, de audiochatrooms die het sociale netwerk onlangs heeft gelanceerd om te concurreren met de vergelijkbare Clubhouse-app.

Maar hoewel je niet echt de mogelijkheid zult vinden om een nieuwe Space te maken, tenzij je een van de weinige bent, zegt het bedrijf nu dat het van plan is om Spaces volgende maand voor iedereen te lanceren.

Nieuws komt via een Twitter Space

Het nieuws kwam toepasselijk genoeg naar buiten via een Twitter Space, gehost door het bedrijf. De plannen van Twitter zijn niet in steen gebeiteld, maar de kern is dat ze proberen het product in een staat te brengen waarin iedereen vanaf april een Twitter Space kan hosten. April is het doel. Ondertussen kunnen gebruikers op zowel iOS als Android zowel deelnemen als praten in bestaande Spaces.

Twitter Spaces is slechts een van de vele nieuwe functies die het typisch feature-resistente bedrijf de afgelopen maanden heeft aangekondigd.

Twitter heeft een paar belangrijke nieuwe functies aangekondigd: de meest opmerkelijke zijn dat Twitteraars geld kunnen vragen aan volgers voor extra content en de mogelijkheid om groepen te maken en eraan deel te nemen op basis van specifieke interesses.

Twitter doet aanpassingen aan meer dingen

Dit zijn twee nieuwe dingen, maar Twitter gaat veel meer doen. Het lijkt er op dat Twitter de succesformules van ander social media platformen kopieert of in ieder geval probeert te verbeteren .

De betalingsfunctie, Super Follows genaamd, stelt Twitteraars in staat om volgers geld te vragen en ze op die manier toegang te geven tot extra content. Dat kunnen bonus-tweets zijn, toegang tot een communitygroep, een abonnement op een nieuwsbrief of een badge die aangeeft dat je erbij hoort. Twitter ziet het als een manier om contentmakers rechtstreeks door hun fans te laten betalen.

Videomakers gaan er van profiteren

Met name voor videomakers zijn de tools voor directe betaling de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Andere platforms, waaronder Facebook en YouTube hebben allemaal directe betalingsfuncties voor gebruikers gelanceerd.

Twitter kondigde ook een nieuwe functie aan met de naam Communities, die lijkt op iets als Facebook groepen. Mensen kunnen groepen maken en lid worden van groepen rond specifieke interesses, zoals katten of planten waardoor ze meer tweets kunnen zien die over die onderwerpen gaan.

Het is nog niet bekend wanneer dit allemaal beschikbaar komt op Twitter.

IMG_9090
Screenshot van de update.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...