​BeReal is een nieuwe social mediahit: dit zijn de leukste memes

​BeReal is een nieuwe social mediahit: dit zijn de leukste memes

Vorig artikel Volgend artikel

Een social medium dat het echte leven wil laten zien, in plaats van het gepolijste Instagram-leven met zijn perfecte foodfoto’s en gefilterde selfies. BeReal had een paar maanden geleden 2,3 miljoen actieve gebruikers en dat zijn er nu waarschijnlijk nog veel meer. Het is niet alleen populair door zijn functie, maar ook door de cultstatus die het inmiddels heeft verworven. De een na de ander maakt de grappigste memes met BeReal.

BeReal memes

BeReal is een social medium dat je elke dag op een willekeurig moment oproept om een foto te maken, waarna direct daaropvolgend een selfie wordt geschoten. Vaak ben je dus niet per se op een heel spannende plek, waardoor het gros van de foto’s op BeReal vrij saai is. Maar: het is wel écht. Bovendien kun je ook een ‘late’ maken, dat is een BeReal die buiten de korte tijd na de melding wordt gemaakt. Je krijgt dan geen straf, je bent gewoon wat later. Immers verwacht het social medium niet dat je de hele dag op je telefoon zit.

Nieuw social medium

Waar de meeste BeReals foto’s van werkplekken zijn met niet al te charmante selfies ernaast, is er enorm veel creativiteit te vinden. Niet zozeer op BeReal zelf: vooral op social media. Dat komt omdat het voer is voor memes. Wat dacht je van de BeReal van Bambi, die zijn doodgeschoten moeder ziet? Dit soort iconische filmmomenten vinden gretig aftrek onder BeReal-memes.

Het is ook van toepassing op bijvoorbeeld actueel nieuws waarin mensen anderen op de hak willen nemen. Vandaar dat BeReal nu volledig viral gaat: het is niet eens zozeer dat het social medium het zo anders aanpakt. het is vooral dat mensen het hilarisch vinden om er memes van te maken. Toegegeven, dat doen veel mensen ook wel heel goed. Hieronder zie je een selectie van opvallende, grappige en treffende memes die zijn gemaakt op basis van BeReal.

It's time to BeReal

Overigens kondigt BeReal zijn fotomomenten altijd aan met de zin ‘It’s time to BeReal’, vandaar dat je dat terug ziet komen in veel memes. Sommige memes zijn totaal niet te begrijpen en wat dat betreft doen ze soms denken aan TikTok, waarvan je ook soms naar iets hebt gekeken en denkt: huh? Maar dat is juist leuk en dat is wat internethumor zo fijn maakt: er is voor iedereen wel iets om stiekem bij te grinniken.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...