​5 tips om je eigen fotostickers te maken op Instagram

​5 tips om je eigen fotostickers te maken op Instagram

Vorig artikel Volgend artikel

Het is eindelijk zo ver: de functie waar al geruchten over waren is nu live op Instagram: je kunt stickers maken van je foto’s. Ook video’s kunnen gebruikt worden op Instagram. Het idee is dat je uit een foto dankzij AI een object of persoon ‘trekt’, waar vervolgens dan een sticker van wordt gemaakt. Tijd dus om los te gaan met stickers maken. Dit zijn vijf handige toepassingen om fotostickers op Instagram te gebruiken in Reels en Stories.

Je eigen emoties

Die avatar op Instagram is best leuk, maar hem echt goed te laten lijken op jezelf is moeilijk. Helemaal zorgen dat de emotie ook goed past, dat is een uitdaging. De beste manier om Instagram-stickers te gebruiken, dat is natuurlijk om je eigen foto’s te gebruiken. Een grappige selfie waarop je een vies gezicht trekt, als je een post maakt over spruitjes, of als je reageert op een nieuwtje dat je totaal niet aanstaat. Waarschijnlijk worden stickers hier het meeste voor gebruikt.

Je bedrijfslogo

Wil je heel makkelijk je bedrijfslogo toevoegen aan Reels en Stories dan kan dat ook door snel een sticker te maken van bijvoorbeeld een screenshot ervan. Handig als je even niet de map met alle materialen bij de hand hebt. Je bedrijfslogo kan zo ter herkenbaarheid aan je verhalen op Instagram worden toegevoegd, wat bovendien kan werken als een soort watermerk op je foto’s.

Dat ene ongelukje van die vriend ‘opleuken’

Het is natuurlijk ook erg leuk om vrienden te pesten met allerlei gekke foto-stickers. Stel dat je bijvoorbeeld een foto plaatst van je vriend die een ongelukje heeft (geheel door eigen toedoen natuurlijk), dan kun je zijn zure gezichtje erbij zetten als sticker en dat is net even speelser dan de vierkante foto’s die je ook kunt invoegen.

Om een outfit op jezelf te plakken

Veel mensen vinden het leuk om posts te maken waarin ze twee outfits voorstellen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om twee foto’s van jezelf in die outfit te maken, maar je kunt het kledingstuk misschien ook als sticker laten maken en dan op een andere foto van jezelf plakken, eventueel inruilbaar, waardoor je het aankleedpop-effect krijgt.

Elk object: om lekker in te zoomen

Wat ook leuk kan zijn, dat is om de originele foto te posten, maar daar een object als sticker uit te halen en die te vergroten. Eventueel als herhaling, of juist overal bovenop. Dat is handig als je ergens extra de aandacht op wil vestigen. Maar gewoon iets belachelijk groot maken kan ook al hilarisch uitpakken.

Je ziet het: stickers zijn zakelijk inzetbaar, maar ook veelvuldig voor hilariteit. Tof om te zien dat de functie nu ook echt arriveert. Daarnaast heeft Instagram voor het eerst sinds lange tijd nieuwe filters gelanceerd. Het zijn er maar liefst 25 en tot slot krijgt Reels nieuwe lettertypes voor teksten die je in de video wil zetten.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...