Social Media03.03.2012

Google+ groeit met 900.000 gebruikers per dag


Google laat vrijwel nooit informatie los wanneer het aankomt op het aantal gebruikers van Google+. Eerder dit jaar deden ze dit wel en stond de teller op 90 miljoen gebruikers waarvan dagelijks 54 miljoen actief. Alle andere getallen zijn optelsommen van publieke data. Toch geven deze getallen vaak een goed beeld van hoeveel mensen Google+ gebruiken. 

google-groeit-met-900-000-gebruikers-per.jpg
google-groeit-met-900-000-gebruikers-per.jpg

Een telling die vandaag is gedaan door Jay Zalowitz (+) laat zien dat er momenteel meer dan 125 miljoen Google+ gebruikers zijn. Dat is een stijging van 35 miljoen sinds 20 januari. Maandagmiddag (Nederlandse tijd) zal dit aantal gestegen zijn naar 130 miljoen. Hoewel er geen vaste groei te zien is, komt dit neer op ongeveer 900.000 nieuwe Google+ gebruikers per dag. Wist je trouwens dat er meer dan een half miljoen Nederlandse Google+ gebruikers zijn? 

Een recent onderzoek van ComScore laat zien dat deze gebruikers minder dan 3 minuten per dag spenderen op het sociale netwerk van Google. Een soort gelijk onderzoek op Google+ zelf laat andere cijfers zien. De echt actieve Google+ gebruikers spenderen tussen de 2 tot 3 uur per dag op het netwerk. Hier zit dan ook gelijk het probleem. Hoe gaat Google ervoor zorgen dat ook al deze nieuwe gebruikers langdurig actief zijn en blijven op Google? We zijn dan ook zeer benieuwd wat Google in de komende maanden nog gaat uitrollen voor Google+.

Plaats +DutchCowboys in een van je kringen en mis niets op Google+!

bron