Social Media05.07.2011

Foodzy maakt van gezond eten een game


foodzy-maakt-van-gezond-eten-een-game.jpg
foodzy-maakt-van-gezond-eten-een-game.jpg

Twee maanden geleden werd startup Foodzy gelanceerd op The Next Web Conference in Amsterdam en werd daar in de Startup Rally meteen verkozen tot ‘Beste Pitch’. Tot nu toe moest je een uitnodiging hebben om je aan te kunnen melden voor het nieuwe food netwerk, maar sinds vandaag is Foodzy wereldwijd toegankelijk voor iedereen.

Foodzy is een zogenaamde social game, in de stijl van onder andere Foursquare en GetGlue. Op Foodzy hou je echter niet bij waar je bent, maar wat je eet en drinkt. Als beloning voor gezond eetgedrag, of juist voor die broodnodige eetzonde, ontvang je als gebruiker badges. Motiverend als je bijvoorbeeld een dieet wil volgen, maar juist ook wanneer je meer inzicht wil hebben in je eetgedrag en gewoon wilt genieten van een lekker en gevarieerd eetpatroon.

Tijdens de private-beta test fase de afgelopen twee maanden hebben de makers nauw samengewerkt met hun eerste gebruikers om de site te verbeteren. Zo bleek dat gebruikers veel socialer zijn als het gaat om het delen van eetgedrag dan van tevoren werd gedacht. ‘We zien dat mensen via Twitter met elkaar in gesprek gaan over hun Foodzy checkins en passie voor eten, en we kregen al snel het verzoek om recepten met elkaar te kunnen delen via de site. Dat laatste is een feature die we nu aan het ontwikkelen zijn. Foodzy draait vooral om het op een goede en gezonde manier genieten van lekker eten.” zegt Marjolijn Kamphuis, mede-oprichter van Foodzy.

“De uitgebreide statistieken die Foodzy teruggeeft aan een gebruiker spreken daarom veel mensen tot de verbeelding. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om te zien wat de favoriete producten van je vrienden zijn en hoeveel ‘food match’ je met iemand hebt.” aldus Kamphuis. “Zodoende hebben we recentelijk ‘Product Pages’ op Foodzy geintroduceerd, waarop precies te zien is wie van je vrienden een bepaald product ook vaker heeft gegeten en wat de algemene populariteit van dat product is in het land waar je woont.”

Vanaf vandaag kan iedereen de mogelijkheden van Foodzy dus zelf gaan uitproberen. Het aanmaken van een ‘Foodzy Lite’ account is gratis, wanneer men gebruik wil maken van de uitgebreide statistieken en andere extra features kan men voor €10 per jaar upgraden naar ‘Foodzy Pro’. Op dit moment wordt overigens hard gewerkt aan de launch van een mobiele site, iPhone en Android app, waarmee het dagelijks gebruik van Foodzy nog vele malen makkelijker wordt. Verwacht wordt dat deze later deze maand gelanceerd worden.

-1250.jpg
-1250.jpg

Verder lezen over Game

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat Mario al meer dan 40 jaar exact dezelfde leeftijd heeft? Wat als dat niet zo was? AI weet het.

Gaming14.04.2024

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het