Social Media29.04.2011

Food goes social: Foodzy.com lanceert op The Next Web Conference


food-goes-social-foodzy-com-lanceert-op-.jpg
food-goes-social-foodzy-com-lanceert-op-.jpg

Amsterdam is sinds vandaag een nieuwe start-up rijker. Vanochtend lanceerde Foodzy op The Next Web Conference zijn private beta site.

Foodzy is een nieuw sociaal netwerk waar gebruikers bijhouden wat ze eten. Als beloning voor goede of leuke eetgewoonten ontvangen gebruikers badges, zodat gezond leven of een dieet volgen leuk wordt. Daarnaast kun je op Foodzy goed bijhouden wat jouw eetvoorkeuren en die van je vrienden zijn.

Foodzy maakt gebruik van lokale databases, zodat gebruikers alleen producten kunnen vinden die in hun eigen land verkrijgbaar zijn. Wanneer een product nog niet in de database staat kan men dat vrij eenvoudig zelf toevoegen. De calorieen van een product worden op Foodzy.com vertaalt naar ‘bits’, waardoor het makkelijker wordt om bijvoorbeeld een dieet te volgen waarmee je maar een bepaald aantal bits per dag mag eten.

Mensen die vaak groente, fruit of vis eten kunnen speciale badges winnen met hun gezonde eetgedrag, zoals de Mr Brightsight- of Iron Man badge. Maar de site draait niet alleen om gezondheid en lijnen. Foodzy vindt het belangrijker dat mensen gevarieerd eten en van lekker eten genieten. Daarom kun je ook badges winnen voor het eten van taart op je verjaardag, of als je vaak barbecuet in de zomermaanden.

-1201.jpg
-1201.jpg

Genieten van eten met je vrienden en strijden om badges moet het naleven van een gezonde levensstijl makkelijker en leuker maken.  Maar Foodzy biedt ook de mogelijkheid om uitgebreide statistieken te bekijken over je eetgewoonten zoals hoeveel bits je per dag eet, wat je favoriete producten zijn en hoeveel ‘food match’ je hebt met je vrienden. In de toekomst zijn via de API ook koppelingen denkbaar met bijvoorbeeld WIFI weegschalen, Nike Plus en Xbox Kinect, om de dienst nog rijker en makkelijker te maken. Gebruik maken van Foodzy is gratis met een Lite account, je eetgeschiedenis wordt dan 30 dagen bewaard.

Voor slechts €10 euro per jaar kun je upgraden naar een Pro account en een onbeperkte geschiedenis bijhouden, statistieken inzien, meer badges scoren of een dieet plan beginnen. Op The Next Web Conference kondigde Foodzy vanochtend de lancering van zijn private beta aan: 500 gratis Pro accounts werden weggegeven aan bezoekers in de zaal. De komende weken zal Foodzy zijn webdienst verder optimaliseren. Een wereldwijde publieke livegang staat gepland medio mei, snel gevolgd door een mobiele site en -apps.

-1202.jpg
-1202.jpg