Search04.02.2016

Google voorspelt: Carnaval anno 2016; in boevenpak naar Oeteldonk


Dit weekend is het alweer zover, carnaval 2016! Maar wat is de ‘place to be’ en belangrijker; wat doe je aan? Expand Online zocht het voor je uit. En voorspelt wat je vooral niet moet doen om origineel voor de dag te komen.

Waar is dat feestje? – Hier is dat feestje!

Tussen Limburgers en Brabanders is het natuurlijk altijd een discussie waar je nu het best carnaval kan vieren. Feit is in ieder geval dat er meer gezocht wordt naar carnaval in Brabant dan in Limburg.

carnaval
carnaval

Opvallend om te vermelden is wel dat de Limburgers over het algemeen niet zoeken naar carnaval in Brabant, maar de Brabanders wel naar carnaval in Limburg…

Waar Maastricht eerder de meest gezochte carnavalsstad was, blijft net als vorig jaar het carnaval in Breda onverminderd populair. Het is met gemiddeld 12.000 zoekopdrachten per jaar de populairste carnavalsstad van Nederland. Wanneer we echter kijken naar de zoekopdrachten naar de carnavalsnaam van de steden, is carnaval in Oeteldonk (Den Bosch) veruit het meest in trek met maar liefst 4.000 zoekopdrachten per jaar. Dit is bijna vijf keer zoveel als naar Kielegat (Breda). Wil je een carnavalsoptocht bekijken? De Lampegatse optocht (Eindhoven) is al jaren het populairst wanneer we kijken naar zoekvolumes.

De skônste pèkskes

Tijdens carnaval dien je natuurlijk verkleed de deur uit te gaan. Maar wat trek je nu aan om goed voor de dag te komen? Het lijkt erop dat er in de afgelopen jaren steeds meer vraag komt naar carnavalspakken. Op dit moment wordt er zo’n 50.000 tot 60.000 keer per maand gezocht op allerlei soorten carnavalspakken en dit aantal lijkt naar de toekomst toe steeds verder toe te nemen. Sinds 2006 kunnen we terugkijken naar de zoektrends in Google en sindsdien zien we het aantal zoekopdrachten elk jaar stijgen. 2015 zien we een lichte dip, maar de eerste zoekresultaten tonen juist weer aan dat de vraag naar carnavalspakken opnieuw in de lift is. Het is duidelijk te zien dat mensen dit jaar al eerder bezig zijn met de voorbereidingen voor carnaval. Waar voorheen de piek voornamelijk alleen in februari te zien was, zien we nu in de januari en zelfs december de vraag al aantrekken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat carnaval dit jaar extra vroeg valt.

stats-carnaval
stats-carnaval

Maar wie is er dan het meest op zoek naar Carnavalspakken? Uit ons onderzoek blijkt dat Noord-Brabant met stip op één staat. Bijna vanzelfsprekend zien we Limburg op een goede tweede plek staan. Overijssel staat samen met Gelderland op een derde plek.

carnaval-nl
carnaval-nl

Kip, konijn of toch clown?

Opvallend is dat steeds meer mensen zoeken naar een ‘origineel carnavalspak’. Als je écht iets origineels zoekt, zul je het zelf moeten maken, maar ga je toch voor iets makkelijks, trek dan niet één van de drie meest populaire pakken aan.

Top 3:

  1. Boevenpak
  2. Roodkapje pakken
  3. Clownspakken

Ontzettend populair zijn de verschillende beroepen. Verwacht dus ook redelijk brandweerlui, militairen en politieagenten in de kroeg. Mannen en vrouwen in uniform zijn dit jaar dus ook weer erg in trek. Met name de Brabanders en de “import carnavallers” uit Zuid- en Noord-Holland zijn op zoek naar sexy carnavalskleding.

Veel plezier aankomend weekend en Alaaf!

Dit artikel is geschreven door Raquel (Limburg) en Wesley (Brabant). Beide Online Marketing consultants werkzaam bij Expand Online in het niet-carnavallende-Rotterdam.

Verder lezen over Google

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Er zijn nieuwe emoji voor dit jaar gepresenteerd. Eén van de sterren van de show is… een dorre boom met kale takken.

Online17.07.2024

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google zou de grootste startup-acquisitie ooit zijn voor een bedrag van 23 miljard dollar. 

Cybercrime15.07.2024

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Het is volgens Google bedoeld om te zorgen dat zoekresultaten eerder laden, in plaats van dat je allemaal dingen geladen krijgt waar je helemaal niet om hebt gevraagd.

Search26.06.2024

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

Sinds enige tijd verstuurt Google accountnotificaties over veiligheidsissues of nieuwe functies naar de inbox van Gmail. Verontrustend feit daarbij is dat deze emails een directe link naar de desbetreffende accountinformatie bevatten.

Cybercrime26.06.2024

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads

Laten we het even hebben over ons zoekgedrag in Google en de effecten daarvan als we de zoekmachine minder gaan gebruiken. In een tijdperk van AI lijkt dat misschien vanzelfsprekend al is daar nog niet echt bruikbare data over beschikbaar.

Advertising25.06.2024

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

In de huidige wereld zien we steeds meer online activiteit. Mensen zijn actiever online, mensen zijn langer online en ze zijn vaker online. Het is dus belangrijk om online zichtbaar te zijn of gemakkelijk te worden gevonden.

Marketing19.06.2024

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming