Pokémon Go

Op 27 februari 1996 verschenen de eerste Pokémon games op de Nintendo Gameboy in Japan. Wat volgde waren tientallen games, een twintigtal films; een tv-serie met honderden afleveringen; ruilkaarten; knuffels en andere merchandise. In juli 2016 kwam hier een onverwacht vervolg op met Pokémon Go wat inmiddels is uitgegroeid tot een wereldhit.

Pokémon Go is een spel voor smartphones ontwikkeld door Niantic en is gebaseerd op de bekende Pokémon serie. Het spel werd rond de zomer voor het eerst in Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, Europa, Hong Kong en Japan uitgebracht.

Pokémon Go maakt gebruik van augmented reality en GPS om animaties te projecteren op beelden van de camera van een smartphone. In het spel moeten spelers op zoek naar virtuele Pokémon. Deze virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld wat het spel een extra dimensie geeft.

Het spel is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gebruikte smartphone-apps in 2016 en is wereldwijd een hit. In Nederland is Kijkduin de hotspot voor vele Pokémon-spelers. In Belgie is dit het kleine dorpje Lillo. 

Gaat grootste update ooit van Pokémon GO voor nieuw succes zorgen?

Niantic Labs heeft deze week de grootste update tot nu toe gelanceerd voor Pokémon GO. Een boost van nieuwe functionaliteit, 80 nieuwe Pokémon uit de Johto-regio, bekend van de games Pokémon Gold en Silver en een seri...

Gaat grootste update ooit van Pokémon GO voor nieuw succes zorgen?
Gaat grootste update ooit van Pokémon GO voor nieuw succes zorgen? 80 nieuwe Pokémon, nieuwe items en een verbeterde interface maken de augmented reality game weer leuk