Online28.05.2019

IKEA lanceert in Nederland een nieuwe app


Eindelijk kunnen we daarin ook bestellingen plaatsen

Je hebt IKEA-lovers en IKEA-haters. Die laatste groep vindt vooral de strategie van de winkelketen vervelend. Het is er altijd druk, je moet een eindeloze route door de winkel lopen en daarna is het maar de vraag of alle spullen wel in de auto passen.

Nieuwe IKEA-app in Nederland en Frankrijk

Het is opvallend dat de keten het zo ontzettend goed blijft doen, ondanks een zeer beperkte online strategie en basic app. In april berichtten we al dat IKEA ambitieuze plannen heeft, waaronder het ontwikkelen van een vernieuwde app. De nieuwe app wordt binnenkort gelanceerd en in Nederland mogen we deze als een van de eerste landen gaan uitproberen, samen met Frankrijk. Daarna rolt het bedrijf de app uit naar acht andere landen met een grote afzetmarkt.

Winkelen door middel van VR

Je kunt met de app een ruimte virtueel inrichten. Als je kamerafmetingen invoert in de nieuwe app dan laat IKEA je zien hoe dit er ingericht uitziet. Ook kun je kiezen voor verschillende stijlen en levensfases, waarna IKEA suggesties doet. In 2017 kwam de Zweedse meubelgigant al met een Virtual Reality-app, maar vreemd genoeg was deze alleen bedoeld om mee te ‘spelen’. Wie vervolgens de producten wilde kopen, kon dat niet via de app doen. Je kon alleen verlanglijstjes maken,. Nu hoef je jezelf niet meer zelf door de wirwar van het zelfbedieningsmagazijn te navigeren om toch een goede indruk te krijgen van de spullen.

Nederland goed ontwikkeld op gebied van technologie

IKEA gaat veel meer de nadruk leggen op e-commerce. Online shoppen en winkels openen in het centrum van steden maakt onderdeel uit van de nieuwe strategie. “Het is een compleet nieuwe ervaring”, vertelde Barbara Martin Coppola, chief digital officer bij IKEA, aan Reuters in een interview. “De app combineert de winkelervaring met de online ervaring.” IKEA kiest Nederland uit voor het lanceren van de app omdat ons land volgens Coppola goed ontwikkeld is op het gebied van technologie. “In Nederland heerst een grote mate van flexibiliteit. Dat maakt het een goede markt om de app als eerst uit te brengen.”

Terwijl e-commerce voor IKEA groeit, zegt Coppola dat IKEA zijn locaties buiten de stad opnieuw kan gaan inrichten, waarbij het gebruikmaakt van de ervaringen die ze opdoen in de pilotwinkels in de binnensteden. Er kunnen speciale magazijnen worden ingericht om grote en online bestellingen te verwerken.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe IKEA-app gelanceerd wordt.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Ikea

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Ikea heeft grootse plannen voor Roblox. Het wil zelfs 10 mensen aannemen om in zijn winkel te werken.

Marketing10.06.2024

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Thuiswerken is bij veel bedrijven de norm geworden, maar zit jij nog steeds op de bank te werken? Investeer in een thuiswerkplek.

Gadgets29.04.2024

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

Led-strips: of je ze nou duur hebt van Philps Hue, goedkoop van Action of de allernieuwste van IKEA: ze doen uiteindelijk allemaal wel ongeveer hetzelfde. Ze verlichten je kamer niet zodanig dat je waarschijnlijk geen ge...

Gadgets10.11.2023

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

28 juli, morgen, bestaat de Zweedse meubelgigant IKEA tachtig jaar. Het was in 1943 dat Ingvar Kamprad Älmhult oprichtte: een Zweeds postorderbedrijf. Hoewel Kamprad in 2018 is overleden, is zijn legacy heel duidelijk....

Nieuws27.07.2023

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA is altijd al een bedrijf geweest dat razendsnel innovaties implementeert. We zagen het met het in augmented reality kunnen weergeven van meubels, maar nu lijken allerlei tools samen te komen in de Kreativ-tool van I...

Online03.05.2023

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

De Zweedse meubelgigant IKEA komt met een goede oplossing voor mensen die graag zingen onder de douche. Het introduceert een speakertje dat 80 uur meegaat op één keer opladen en waterbestendig is. Ideaal om een nummer...

Gadgets18.03.2023

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

In mei van dit jaar was er al de aankondiging dat IKEA de markt zou gaan betreden met een eigen smarthomehub waarmee je de Tradfri-productlijn kunt beheren. Vandaag maakt IKEA bekend dat de Dirigera hub vanaf nu ook verk...

Gadgets03.11.2022

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar