Nieuws24.01.2019

IKEA opent winkel in het hart van Parijs


En er is geen zelfbedieningsmagazijn

IKEA stapt met de opening van een winkel in het centrum van Parijs, af van het traditionele concept. De nieuwe vestiging heeft namelijk geen zelfbedieningsmagazijn en zal de kleinste IKEA-winkel ooit worden. Op 6 mei van dit jaar staat de opening gepland.

Achtste winkel in Parijs en omgeving

De nieuwe stadswinkel is al de achtste vestiging van de meubelgigant in en rondom Parijs. Frankrijk heeft in totaal 34 IKEA-winkels. In het winkelcentrum Madeleine aan de Boulevard de la Madeleine, in het achtste arrondissement, kun je straks terecht voor veel spullen die je gemakkelijk mee kunt nemen. Frankrijk is de derde markt van IKEA na Duitsland en de Verenigde Staten.

IKEA blijft zich vernieuwen en komt steeds met nieuwe concepten. In Nederland werd in december vorig jaar bekend gemaakt dat het ook meubels gaat verhuren aan jongeren. En in India kun je je aankopen thuis laten bezorgen met een riksja.

Zo kondigde IKEA de opening van de stadswinkel in Parijs aan op het Franse Twitter-account:

Hoe ziet de IKEA stadswinkel in Parijs er straks uit?

We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe de stadswinkel in Parijs er straks uit komt te zien. Wat we al wel weten, is dat het ongeveer 5400m2 groot is en twee verdiepingen heeft. De reguliere vestigingen van IKEA hebben ongeveer een vloeroppervlak van 20.000m2, dus de nieuwe winkel in de lichtstad is echt een heel stuk kleiner. We kunnen ons voorstellen dat we er dan ook niet het volledige assortiment kunnen vinden. Dat is ook niet het geval: in de winkel vinden we straks zo’n 4100 producten. Daarvan kan de klant er 1500 meteen meenemen. Logischerwijs ligt de focus op kleinere producten, die gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Dat past natuurlijk ook goed bij een stad als Parijs, waar de woningen vaak behoorlijk klein zijn.

Online bestellingen

Navigeren door Parijs met de auto is een uitdaging, ook voor inwoners van de stad. Spullen die te groot zijn om direct mee te nemen, kunnen in de winkel online besteld worden en later afgehaald worden of thuis afgeleverd. In een grote vestiging in de regio Parijs worden de bestelde producten verwerkt, of vanuit het nieuwe distributiecentrum in Gennevilliers.

De afgelopen jaren heeft IKEA al enkele kleinere vestigingen geopend, maar dat waren themawinkels. In Stockholm en Londen werd er een keukenwinkel keukenwinkel geopend en in Madrid een slaapwinkel. Er staan meer stadswinkels op de planning voor Londen en Kopenhagen.

En wie weet lopen we in Nederland binnenkort ook wel een IKEA-winkel in het centrum binnen!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.