Goldman Sachs gaat weer handelen in Bitcoin

Goldman Sachs gaat weer handelen in Bitcoin

Melden Amerikaanse media

Vorig artikel Volgend artikel

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs gaat weer handelen in cryptomunten. Het gaat dus ook weer handelen in Bitcoin futures. Dat zeggen bronnen in Amerikaanse media.

Vooral de handel in Bitcoin lijkt voor de bank lucratief te zijn. Helemaal nu grote bedrijven als Tesla mega veel geld hebben geïnvesteerd in de digitale munt.

Geruchten in Amerikaanse media

De nieuwe afdeling van de investeringsbank die activiteiten binnen de snelgroeiende sector van digitale activa ontplooit gaat ook projecten doen die met blockchain-technologie en andere digitale valuta te maken hebben.

Ze onderzoeken ook of er vraag is naar een fonds met wisselkoersen van cryptomunten. Daarom hebben ze een verzoek ingediend bij de centrale bank in Amerika om te onderzoeken hoe ze het beste en veiligst digitale valuta kunnen bewaren.

De herstart van de 'trading desk' komt op het juiste moment want er is een groeiende interesse van financiële instellingen in Bitcoin.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...