Doe een lift cadeau aan je Tinder-date

Doe een lift cadeau aan je Tinder-date

In Amerika kan het al

Vorig artikel Volgend artikel

Tinder komt weer met iets nieuws. Naast gratis coronatesten weggeven willen ze nu ook in Amerika een gratis lift voor je date regelen. Daarvoor werken ze samen met Lyft. Je kunt in de app van Tinder direct een ritje regelen voor je kersverse date.

Komende maanden in Amerika, later mogelijk in Nederland

De komende maanden wordt de functie in de app van Tinder geïntegreerd. Tinder zegt in een verklaring dat de gebruikelijke veiligheidsfuncties van Lyft, zoals het delen van locaties met familie en vrienden, beschikbaar zullen zijn via de Lyft-app. Wanneer deze functie naar Europa komt is nog niet duidelijk. Maar het zou natuurlijk wel heel gaaf zijn als het ook in Nederland mogelijk was.

"Zoals bij elke relatie gaat het om de juiste plaats op het juiste moment en is er echt geen beter moment waarop onze merken kunnen samenwerken", zegt David Wyler, SVP Business Development and Partnerships bij Tinder. "We zijn verheugd om samen te werken met Lyft en te werken aan innovatieve oplossingen voor onze leden die ernaar uitkijken om weer op de markt te komen."

Er zijn voor- en nadelen van deze functie. Het zou namelijk vervelend zijn (of zelfs een beetje verontrustend) voor zowel de persoon met wie je een match hebt gemaakt in Tinder als de Lyft-coureur als je een rit belde en ze het eigenlijk niet wilden.

TinderxLyft_NDC_iphone

Tinder en Lyft allebei opgericht in 2012

Tinder werd in 2012 geïntroduceerd op een universiteitscampus en is 's werelds populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. Tinder is beschikbaar in 190 landen en meer dan 40 talen. Het is meer dan 430 miljoen keer gedownload en heeft geleid tot meer dan 60 miljard overeenkomsten. Lyft is ook opgericht in 2012 en is een van de grootste transportnetwerken in de Verenigde Staten en Canada.

[foto: Alexander Sinn on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...