Online30.10.2013

Bijna 26% van Nederlandse online shops onvoldoende bereikbaar


bijna-26-van-nederlandse-online-shops-on.jpg
bijna-26-van-nederlandse-online-shops-on.jpg

Met de traditioneel drukke decembermaand in aantocht bereiden veel Nederlandse online shops zich voor op de verwachte pieken in bezoekersaantallen, online verkopen en omzet. De verwachting is dat geheel volgens traditie het record online consumentenbestedingen zal worden verbroken met een geschatte 10,5 miljard euro, wat een groei van 8% betekent.

Uit onderzoek is gebleken dat online retailers tijdens de feestdagen zo’n 32% extra omzet boven de normale weekomzet behalen. Om optimaal te kunnen profiteren van deze belangrijke periode is een goede bereikbaarheid (uptime) van uw website een minimale, maar zeker belangrijkste vereiste. Voor het 7e jaar op rij publiceert Uptrends daarom de onderzoeksresultaten van de bereikbaarheid van Nederlandse online shops om te kijken of ze klaar zijn voor de belangrijke decembermaand. In de periode van 3 tot 18 oktober heeft Uptrends 1.869, bij Thuiswinkel.org aangesloten, websites gemonitord op bereikbaarheid. Gedurende deze periode zijn iedere 5 minuten de voorpagina’s van deze websites gecontroleerd op uptime.

De belangrijkste conclusies:

  • 485 van de 1869 (25.95%) websites voldeden niet aan de 99.9% bereikbaarheidsscore en presteerden ondermaats

  • 1384 van de 1869 (74.05%) websites voldeden wel aan de 99.9% bereikbaarheidsscore

  • 816 van de 1869 (43.66%) websites waren gedurende de gehele periode bereikbaar (100%)

  • Vergeleken met 2012 (69.37%), is de algemene bereikbaarheid van de websites in 2013 (74.05%) verbeterd

Websites uit de Twinkle top 100 met een goede bereikbaarheid
Enkele voorbeelden van websites die in de Twinkle top100 voorkomen (of onderdeel zijn van de grotere holdings) en die de volledige periode bereikbaar waren (100%), zijn onder andere de verschillende websites van Coolblue.nl, De Bijenkorf, Wehkamp, Neckermann, Zalando, WE fashion, Vliegtickets.nl, H&M, Bax-Shop.nl, Bart Smit, D-reizen.nl, Anwb.nl, Marskramer en Kijkshop. Uiteraard is dit slechts een selectie van de websites die de volledige periode bereikbaar waren. In het onderzoeksrapport kunt u de volledige gegevens vinden.

Websites uit de Twinkle top 100 met 100% uptime

Screen Shot 2013-10-29 at 3.34.41 PM 

Websites met een minder goede bereikbaarheid

Ruim een kwart van de gemonitorde websites (25.95%) voldeden niet aan de 99.90% bereikbaarheidsscore en waren variërend van 23 minuten tot bijna twee en een halve dag onbereikbaar voor hun (potentiële) klanten. De top 5 van de minst bereikbare websites wordt met een bereikbaarheidsscore van 84.26% aangevoerd door kerstverlichting-kopen.nl. Tijdens de onderzoekperiode was deze website 58 uur onbereikbaar. De top 5 van de minst bereikbare websites wordt verder ingevuld door Switchtoled.nl (84,43% Uptime; 57.4 uur onbereikbaar), Routemobiel.nl (84,9%; 55.6 uur) en Garden-lights-kopen.nl (85%; 55.36 uren), (85,18%; 54.66 uren). Hierbij moet wel vermeld worden dat in de methodologie geen rekening is gehouden met gepland onderhoud aan de website. Echter, tijdens onderhoudsperiodes is de website nog steeds onbereikbaar voor (potentiële) klanten.

De top 5 minst bereikbare websites

screen-shot-2013-10-29-at-3-34-59-pm.jpg
screen-shot-2013-10-29-at-3-34-59-pm.jpg

Bekende namen met een minder goede bereikbaarheid

screen-shot-2013-10-29-at-3-35-17-pm.jpg
screen-shot-2013-10-29-at-3-35-17-pm.jpg

Bent u benieuwd hoe uw website heeft gepresteerd? Het volledige rapport is gratis bij Uptrends op te vragen.

Uptime
Wij beschouwen een uptime percentage van 99,90% tot het minimum vereiste voor online shops. Wanneer uw online shop niet bereikbaar is, dan zal uw (potentiële) klant op zoek gaan naar alternatieven wat kan resulteren in verlies van omzet en schade aan de reputatie van uw bedrijf.” Aldus Joost Weissenbach, sales director bij Uptrends.

Monitoren
Naast het feit dat uptime een minimale voorwaarde is voor een succesvolle online business, zijn er uiteraard nog vele andere facetten van website performance die een cruciale rol spelen in het succes van uw business. De laadtijden van uw website worden steeds belangrijker maar websites worden groter, wat een continue monitoring hiervan noodzakelijk maakt. Uw websites bestaan uit steeds meer externe elementen en bij iedere stap van een aankoop of transactie op uw website kan er iets mis gaan waardoor u omzet kunt verliezen. Het monitoren van de verschillende stappen in uw transactieproces is voor iedere serieuze online business daarom ook sterk aan te bevelen.

[Gebruikte afbeelding: © vector_master – Fotolia.com]

Verder lezen over Online Shop

Etsy wordt steeds minder authentiek en verandert zelfs de labels

Het is steeds moeilijker om iets handgemaakts te vinden op Etsy. Nu zelfs helemaal: Etsy verwijdert namelijk het label handgemaakt.

Online13.07.2024

Etsy wordt steeds minder authentiek en verandert zelfs de labels

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2024 ruim €9 miljard online uitgegeven, een groei van 3% t.o.v. Q1 2023. Het aantal online aankopen nam iets af (-3%) naar ruim 85 miljoen. Wel wordt er meer gekocht bij buitenlandse webshops; zowel het aantal aankopen als de bestedingen cross-border zijn toegenomen

Online01.07.2024

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Catawiki introduceerde vandaag een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid voor kopers om de hele veiling over te slaan en het object direct te kopen voor een vaste prijs. In 2023 liepen veel geïnteresseerden het object van hun dromen mis: ze plaatsten een bod maar verloren de veiling. Om dit in de toekomst te vermijden, lanceert Catawiki de optie om iets gelijk te kopen. Dankzij deze functie kunnen kopers ervoor kiezen om een object meteen te kopen in plaats van de duur van de veiling af te wachten.

Online27.06.2024

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Daarmee skip je de veiling
Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Als je van plan bent om in de komende dagen een nieuwe gadget aan te schaffen, dan kun je misschien dus beter even wachten tot de Prime Days plaatsvinden: 16 en 17 juli 2024.

Online25.06.2024

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Shein, het bekende Chinese online warenhuis, moet zich aan de strenge regels van de EU gaan houden en dat betekent: oppassen met nepperij.

Online26.04.2024

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Verder lezen over Uptrends

Enorme online omzetgroei tijdens de feestdagen: Hoe bereid je je website hierop voor?

Met de decembermaand in aantocht zijn veel bedrijven en e-commerce sites al druk bezig met de voorbereidingen. Tijdens de feestdagen zien veel e-commerce spelers dan ook grote pieken in bezoekersaantallen, online verkope...

Online01.10.2013

Enorme online omzetgroei tijdens de feestdagen: Hoe bereid je je website hierop voor?

Optimaliseren van het online transactieproces: 30% meer conversies

In onze vorige post over de invloed van website laadtijden op de conversies en omzet van websites hebben we kunnen zien hoe groot de impact van een trage website kan zijn en wat we hier aan kunnen doen. Het werd duidelij...

Online30.07.2013

Optimaliseren van het online transactieproces: 30% meer conversies

Hoe het versnellen van je website meer conversies en omzet kan opleveren

Het is inmiddels algemeen bekend dat laadtijden een cruciale rol spelen in het succes van je website. Internetgebruikers hebben steeds minder geduld en het grootste gedeelte van de bezoekers zal een website verlaten als...

Online25.06.2013

Hoe het versnellen van je website meer conversies en omzet kan opleveren

Webshops van bijna 31% Nederlandse Online Retailers zijn niet goed bereikbaar

Met de drukke decembermaand voor de boeg publiceert Uptrends nu voor het 6e jaar op rij de onderzoeksresultaten van Nederlandse online shops om te kijken of ze klaar zijn voor deze belangrijke periode.In de periode van 2...

Online27.11.2012

Webshops van bijna 31% Nederlandse Online Retailers zijn niet goed bereikbaar

Bijna de helft van alle gemeentelijke websites niet goed bereikbaar

Gemeentes starten steeds meer projecten op om de diensten van de gemeentelijke overheid digitaal aan de burger aan te bieden. Burgers kunnen via een digitaal loket op de gemeentelijke website bepaalde gemeentelijke diens...

Online16.10.2012

Bijna de helft van alle gemeentelijke websites niet goed bereikbaar

Hoe staat het met de bereikbaarheid van de sites van politieke partijen?

Nederland maakt zich op voor de Tweede Kamerverkiezingen welke over een week worden gehouden. Op straat en op radio- en televisiestations verdringen de politieke kopstukken zich om hun standpunten kenbaar te maken en te...

Online05.09.2012

Hoe staat het met de bereikbaarheid van de sites van politieke partijen?

Global Luxury Brands: hoe bereikbaar zijn deze merken eigenlijk?

Breitling, Porsche, Hugo Boss, Loewe we weten er allemaal wel een paar te noemen. Grote, bekende en vooral luxe merken met een wereldwijde bekendheid. Benieuwd naar de online bereikbaarheid van deze merken heeft Uptrends...

Online18.08.2012

Global Luxury Brands: hoe bereikbaar zijn deze merken eigenlijk?

Populaire StemWijzer niet altijd goed bereikbaar

Gistermiddag is de internetapplicatie StemWijzer voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september weer online gegaan. Met de StemWijzer is het mogelijk om aan de hand van 30 stellingen te achterhalen met welke politieke...

Online14.08.2012

Populaire StemWijzer niet altijd goed bereikbaar