Online26.11.2010

Technologische trends voor 2011


technologische-trends-voor-2011.jpg
technologische-trends-voor-2011.jpg

Verizon Business heeft 10 trends in kaart gebracht op het gebied van zakelijke technologie waarmee vooral bedrijven in 2011 hun bedrijfsvoering verder kunnen optimaliseren en zo strategisch concurrentievoordeel kunnen realiseren. Cloud computing-strategieën en kostenbesparingen blijven verantwoordelijk voor de belangrijkste technologische trends voor 2011.
 
Hieronder vind je het volledige overzicht met deze 10 technologische trends. Elke trend (link) wordt verduidelijkt met een korte video waarin Chris Kimm, Vice President Intelligent Networking bij Verizon Business, dieper ingaat op het onderwerp.

1.       High IQ-netwerken krijgen een hoofdrol : High IQ-netwerken omvatten uiterst hoge breedbandcapaciteit, superdatacenters voor de cloud, intelligente apparaten die op elke locatie kunnen worden gebruikt en gepersonaliseerde toepassingen. Ze zullen het uitgangspunt vormen voor een nieuw decennium van innovatie. Bedrijven die de afgelopen jaren hebben geleerd om meer met minder te doen zullen steeds vaker een beroep doen op de kracht van High IQ-netwerken als de meest innovatieve, efficiënte en betaalbare basis voor succes. Ze zullen een beroep doen op private, publieke en hybride clouds om ICT-bronnen op een nieuwe manier beschikbaar te stellen en over te stappen naar meer branchespecifieke oplossingen waarmee ze een optimaal rendement op hun investeringen kunnen realiseren.

2.       Everything as a Service: een nieuwe aanpak vanuit de cloud : Voorbereiden op piekcapaciteit is een achterhaalde manier om met ICT-bronnen om te gaan. Slimme CIO’s maken alleen gebruik van de bronnen die nodig zijn om de bedrijfsvoering te ondersteunen. Dankzij het nieuwe cloud computing-model zijn bedrijven niet langer gedwongen om fors te investeren in kostbare apparatuur of nieuw ICT-personeel. Een slim bedrijf weet dat het aanschaffen van “as a service”-oplossingen tot kostenbesparingen leidt, de time-to-market verkort en de mogelijkheid biedt om vanaf vrijwel elke locatie ter wereld toegang te bieden tot gedeelde informatie en content.

3.       Verbeterde beveiliging : Het opstellen en ten uitvoer leggen van een krachtig beveiligingsplan vormt slechts de eerste stap op weg naar de beveiliging van geografische verspreide ondernemingen. Goede beveiligingsprogramma’s beschermen ondernemingen door middel van voortdurende bewaking en fijnafstelling en de naleving van stringente overheidsrichtlijnen. Waar de beveiliging vroeger een sluitpost was, moeten bedrijven momenteel bij het implementeren van nieuwe technologie en het beschermen van de bestaande technologie tijdens elke stap rekening houden met de beveiliging, of het nu gaat om apparatuur op bedrijfslocaties, hardware in de cloud of de computers en toestellen van eindgebruikers.

4.       Bedrijfstoepassingen worden mobiel : Door de opkomst van slimmere en compactere computers en toestellen, de introductie van draadloze 4G-netwerken en de groeiende vraag naar ondersteuning voor het mobiele werknemersbestand en geavanceerde platforms voor mobiele bedrijfstoepassingen zullen bedrijfstoepassingen aantrekkelijker en populairder worden. Een thin client-aanpak, waarbij toepassingen in de cloud worden ondergebracht en van daaruit aangeboden, zal een vooruitstrevende doch praktische business case opleveren voor het ‘mobiliseren’ van toepassingen. Op deze manier kunnen bedrijven hun mobiele werknemers op toegankelijke, flexibele en veilige wijze toegang tot bedrijfstoepassingen bieden. Krachtiger apparatuur, ondersteund door enorme applicatiebibliotheken en omvangrijke gemeenschappen van ontwikkelaars zullen bedrijven helpen om te profiteren van mobiele LTE-netwerken, die mobiele automatiseringservaringen zullen bieden die onze stoutste verwachtingen overtreffen.

5.       Video: de nieuwe killer app : Video zal een van de meest boeiende bedrijfstoepassingen zijn die de kracht van draadloze netwerken met hogere capaciteit inzet voor communicatie tussen personen en communicatie tussen mensen en machines. Net zoals telepresence zullen HD-videohardware voor de desktop en web-based video de norm worden voor zakelijke vergaderingen. Video zal voor werknemers overal ter wereld een onmisbaar hulpmiddel vormen. Zo zullen medici videotoepassingen gebruiken om röntgenbeelden te raadplegen die honderden kilometers verderop zijn genomen. Fabrikanten kunnen met behulp van videotechnologie een beroep doen op experts op afgelegen locaties om problemen met een productielijn te identificeren. Er zullen nieuwe bedrijfsmodellen worden ontwikkeld om munt te slaan uit digitale content en voor het afspelen van videobeelden over meerdere schermen tegelijk. Deze ontwikkelingen zullen ertoe bijdragen dat we op ons werk, thuis en onderweg op een andere manier via video kunnen communiceren.

6.       Onderlinge communicatie tussen machines zal voor een transformatie zorgen : Naast alle geweldige toepassingen die we gebruiken om met elkaar te communiceren, zal een overvloed aan machines in de achtergrond blijven draaien en automatisch al het benodigde werk doen. Tegen 2014 zullen er naar verwachting meer dan acht miljard apparaten met het wereldwijde internet verbonden zijn. Dit houdt in dat er in de komende vier jaar meer machines met internet zullen zijn verbonden dan mensen.1 Defecte machines zullen zelf om onderhoud vragen, opgeraakte voorraden zullen automatisch worden bijgevuld, en mobiele apparaten met een IP-adres zullen op elk gewenst moment en ongeacht hun locatie kunnen worden opgespoord. Door deze toevloed aan apparaten zal de wereld waarin we leven er eenvoudiger en efficiënter op worden. Machines die onderling met elkaar communiceren zullen de ontwikkeling van smart grids (slimme netwerken) bevorderen en voor verbeteringen zorgen binnen de gezondheidszorg, met name wat op het gebied van diagnose en patiëntenzorg.

7.       UC&C zal niet langer een modewoord zijn : Met de opkomst van cloudgebaseerde abonnementsmodellen voor geavanceerde messaging, unified communications en collaboration (UC&C) zullen kleinere bedrijven in staat zijn om sneller te opereren dankzij de inzet van nieuwe technologieën. Grotere ondernemingen zullen een beroep kunnen doen op professionele adviesdiensten om het beste traject naar een wereldwijde implementatie van UC&C te identificeren. Nu een steeds jonger werknemersbestand vraagt om mogelijkheden op het gebied van ‘sociale samenwerking’, moeten bedrijven hen de zakelijke tools aanbieden die nodig zijn om snel op de behoeften van klanten in te springen en beter met elkaar en met klanten te communiceren.

8.       Vaarwel IPv4 : Volgens ARIN (American Registry for Internet Numbers) resteert er nog slechts 5.5 procent van alle IPv4-adressen. Bedrijven moeten dan ook een goede planning hanteren om ervoor te zorgen dat hun e-mail-, internet- en bedrijfstoepassingen via beide protocollen toegankelijk zullen blijven zodra de IPv4-adressen opraken. Wereldwijd zullen netwerkproviders, het bedrijfsleven en de publieke sector met elkaar moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat websites bereikbaar blijven en dat internet zonder haperingen blijft werken tijdens de overgang naar het nieuwe internetprotocol IPv6.

9.       Welkom universele identiteit : Stelt u zich eens een virtuele wereld voor waarin een gebruiker slechts één gebruikersnaam en wachtwoord nodig heeft om toegang tot elke website en elk intranet te krijgen. In 2011 zal een groot aantal landen in alle delen van de wereld van start gaan met de bouw van de infrastructuur die nodig is om deze visie tot een realiteit te maken. Dit zorgt niet alleen voor gebruikseenvoud. Een nog belangrijker voordeel is dat de beveiliging van elke digitale gebruiker hierdoor wordt verbeterd. Daarmee wordt een van de belangrijkste oorzaken van beveiligingsincidenten tegengegaan, namelijk het misbruik van aanmeldingsgegevens.

10.    Innovatie door personalisatie : CIO’s zullen nooit een betere gelegenheid krijgen om de manier waarop ze hun organisatie toegevoegde waarde bieden te herzien. De opkomst van de cloud, verbeterde mobiliteit en de honger naar nieuwe manieren om te werken zullen leiden tot een meer strategisch gebruik van technologie. IP-netwerken zullen ondersteuning bieden voor nieuwe internetgemeenschappen die ten doel hebben om producten en diensten te introduceren en ondersteunen. Crowdsourcing zal de innovatie bevorderen, terwijl business analytics een steeds belangrijkere rol zal spelen bij de communicatie van bedrijven met hun klanten. Tel daar een enthousiaste gemeenschap van ontwikkelaars bij op, en de basis is gelegd voor een oneindig aantal creatieve oplossingen die door de individuele gebruiker worden geïnspireerd en aan het individu worden aangepast.

Verder lezen over Cloud Computing

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

In de snel evoluerende digitale wereld van vandaag is het beheren van bedrijfsdocumenten efficiënter en veiliger geworden dankzij Document Management Systemen (DMS). Maar wat is een DMS precies?

Technology15.04.2024

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

Google Cloud komt met nieuwe generatieve AI-technologie voor retailers

Voorafgaand aan NRF 2024, wereldwijd een van de grootste evenementen als het gaat om retail, onthulde Google Cloud alvast een aantal nieuwe AI- en generatieve AI-technologieën. Ontwikkeld om retailers te ondersteunen bi...

Online19.01.2024

Google Cloud komt met nieuwe generatieve AI-technologie voor retailers

Nieuwe samenwerking tussen SAP en het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

SAP SE kondigt vandaag een meerjarige samenwerking aan met het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Als officiële partner werkt SAP vanaf 2024 samen met het Formule 1-team om de operationele efficiëntie te verhogen en nieuwe...

Technology22.11.2023

Nieuwe samenwerking tussen SAP en het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Streven naar efficiëntie op en naast het circuit
PS5-games cloudstreamen: het wordt eindelijk getest

We horen al jaren dat cloud gaming het helemaal wordt, maar tegelijkertijd hebben we ook gezien dat bijvoorbeeld Google Stadia heeft gefaald. Sony gaat zich er nu ook meer mee bemoeien, namelijk door een test te beginnen...

Gaming15.06.2023

PS5-games cloudstreamen: het wordt eindelijk getest

​Sneaky: Google zet stilzwijgend limiet op Google Drive

UPDATE - Google heeft de limiet op Drive inmiddels teruggedraaid. Origineel artikel - Google Drive heeft vanaf nu een nieuwe limiet. Zonder dat Google hierover zelf heeft gecommuniceerd blijkt nu dat je maar een x aanta...

Online03.04.2023

​Sneaky: Google zet stilzwijgend limiet op Google Drive

Update: teruggedraaid
Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

De toepassing van containers wordt steeds gangbaarder. Volgens Gartner zal tegen 2024, 15% van alle applicaties in containers draaien en zal 75% van alle organisaties containers gebruiken in productie. Dit komt door de s...

Technology22.02.2023

Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

Afscheid van Google Stadia: dit zijn de alternatieven

Google stopt vanaf 18 januari volledig met Google Stadia. Gamers krijgen hun geld terug voor zowel de games die ze hebben gekocht als de controller (die overigens per deze week in een universele Bluetooth-controller te v...

Gaming16.01.2023

Afscheid van Google Stadia: dit zijn de alternatieven

18 januari is het klaar
Netflix serieus over games: lanceert Kentucky Route 0, 12 Minutes

Netflix lanceert twee nieuwe games in de app: Kentucky Route Zero en Twelve Minutes, beiden van Annapurna Interactive. Net als alle andere games binnen de app zijn de spellen gratis beschikbaar en zowel voor iOS en Andro...

Gaming14.12.2022

Netflix serieus over games: lanceert Kentucky Route 0, 12 Minutes

Verder lezen over Trends

​Waarom Barbie-nummer I’m Just Ken zo’n internethype is

“Het lijkt niet uit te maken wat ik doe. Ik ben altijd nummer twee. Niemand weet hoe hard ik het geprobeerd heb. Ik heb gevoelens die ik niet kan uitleggen. Ik word er gek van.” Je zou het niet zeggen, maar dit zijn...

Entertainment27.02.2024

​Waarom Barbie-nummer I’m Just Ken zo’n internethype is

​Dit googelden we het meest in 2023: Oppenheimer en Rob de Nijs

Google heeft bekendgemaakt welke woorden we nou het meest googelden en dat biedt een verrassende uitkomst op sommige vlakken. In Nederland hielden we ons vooral bezig met het overlijden van Matthew Perry, maar ook zanger...

Search11.12.2023

​Dit googelden we het meest in 2023: Oppenheimer en Rob de Nijs

Google Trends: PVV grootste partij in acht provincies

Een dag voor de verkiezingen stijgen GroenLinks-PvdA en met name de PVV plots hard in de peilingen. Volgens Google Trends, een belangrijke indicator voor welke onderwerpen in de samenleving leven, is de PVV in acht van d...

Search21.11.2023

Google Trends: PVV grootste partij in acht provincies

​Dit zijn de trends voor herenpakken in 2023

Ben je op zoek naar een mooi pak waarmee je nog jaren kunt doen? Je hoeft je natuurlijk niet te laten verleiden door de trends van dit moment, maar aan de andere kant, waarom niet? Het voordeel is dat trends in pakken va...

Lifestyle16.02.2023

​Dit zijn de trends voor herenpakken in 2023

Dé onlinemarketingtrends van 2023

De wereld van online marketing staat nooit stil. Ieder bedrijf wil natuurlijk hun graantje mee prikken, maar hoe blijf je actueel? Deze vraag wordt in deze blog behandeld door de laatste onlinemarketingtrends van 2023 on...

DC Business10.01.2023

Dé onlinemarketingtrends van 2023

Year in Search 2022: Oorlog in Oekraïne wint nipt van Voice-schandaal

Het jaar is weer bijna voorbij. Tijd voor lijstjes en andere bespiegelingen. Op dit moment loopt de verkiezing voor woord van het jaar en vandaag heeft Google haar jaarlijkse overzicht van populaire – trending – zoek...

Search07.12.2022

Year in Search 2022: Oorlog in Oekraïne wint nipt van Voice-schandaal

​De leukste kantoortrends van 2022

Om optimaal te kunnen werken is het van groot belang dat u over een goed kantoor beschikt. Nu is het wellicht mogelijk dat u een kantoor wilt huren maar dat u niet precies weet waar u moet beginnen. Aangezien wij ervoor...

DC Business04.04.2022

​De leukste kantoortrends van 2022

Het einde van een iconische Subaru met verbrandingsmotor

De autosport kan ervoor zorgen dat een bepaald merk of model ineens heel erg geliefd wordt. Denk maar eens aan de Audi 80 Quattro of de Lancia Delta. De Subaru Impreza WRX is er ook zo een. Dat was destijds, in 1994, een...

Automotive13.03.2022

Het einde van een iconische Subaru met verbrandingsmotor