Nieuws22.04.2019

Warmste tweede paasdag ooit gemeten in ons land


In De Bilt werd het bijna 25 graden

Het kan je niet zijn ontgaan dat het weer vandaag zomers was. De voorspellingen die eerder deze week werden gedaan, kwamen uit. Met temperaturen rond de 25 graden leek het wel hoogzomer. Veel Nederlanders en toeristen trokken er vandaag op uit. In de Keukenhof was het ontzettend druk, maar ook ‘binnenattracties’ zoals de woonboulevards en Designer Outlet Roermond werden goed bezocht.

Warmste tweede paasdag in Nederland sinds 1901

De drukte bij onder andere de Keukenhof zal ongetwijfeld mede te danken zijn aan de hoge temperaturen van vandaag. Met 24,8 graden was het vandaag de warmste tweede paasdag in ons land die ooit is gemeten. Het vorige record (van warmste tweede paasdag) dateert van 18 april 1949. Of het echt de warmste ‘ooit’ was weten we niet zeker. De metingen worden sinds 1901 geregistreerd. In het Brabantse Volkel werd met 26,6 graden de hoogste temperatuur bereikt.

Om 16.30u werd de hoogste temperatuur in De Bilt gemeten. Als de temperatuur nog iets stijgt en de 25 haalt of passeert, spreken we daarnaast van de eerste zomerse dag van 2019. De komende dagen blijft het nog even warm, maar aan het einde van de week dalen de temperaturen weer tot een graad of 14. Trek er de komende dagen dus vooral nog op uit als je deze week vrij bent.

Druk bij de Keukenhof, Zaanse Schans en Kinderdijk

Bij de Keukenhof, Zaanse Schans en Kinderdijk was het tijdens de paasdagen heel erg druk. Deze attracties riepen dan ook bezoekers op om een andere keer te komen. Ondanks het stralende weer was het ook op woonboulevards en in outletcentra heel druk. En wie vandaag had bedacht om naar diergaarde Blijdorp te gaan, kon niet rustig de dieren bekijken. Op de wegen van en naar de kust was het beide paasdagen heel druk.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.