Nieuws19.04.2019

De lente begint écht tijdens het paasweekend


Zomerse temperaturen verwacht

Het paasweekend is zo goed als begonnen en voor veel Nederlanders is dit ook de start van de meivakantie. Wie eropuit trekt in eigen land of thuis blijft, kan de komende week genieten van zonnig weer en zomerse temperaturen. Met temperaturen die in de zon op kunnen lopen tot een graad of 25, is het zelfs strandweer dit weekend. Vandaag en morgen zijn de warmste dagen van het paasweekend. De temperaturen liggen zo’n 10 graden hoger dan normaal rond deze tijd.

Zomers warm, maar de zee is nog koud

Met de zomerse temperaturen is de verwachting dat veel mensen en toeristen de komende dagen richting de kust trekken. Denk eraan om, als je naar buiten gaat, goed te smeren tegen verbranding. Waarschijnlijk is je huid nog niet gewend aan de zon en daarom verbrand je snel. Ook als je een uurtje op het terras gaat zitten of een lange wandeling maakt.

De Reddingsbrigade raadt mensen af de zee in te gaan dit weekend. Ondanks de hoge temperaturen is de zee nog veel te koud. Daardoor ligt onderkoeling op de loer, je lichaam koelt heel snel af. “Ga dus niet verder dan je enkels of kuiten het water in”, aldus een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland. Omdat het strandseizoen nog niet is begonnen, is de reddingsbrigade bij veel stranden en waterplassen afwezig.

Paasbrunch of paasbarbecue?

Dit zonnige en warme weer leent zich goed voor de eerste barbecue van 2019. Op beide paasdagen kan dit prima. Eerste Paasdag wordt het 17 tot 24 graden en de paasbrunch kan dus ook buiten plaatsvinden. In de avond blijft het bovendien nog lange tijd warm, haal die barbecue maar alvast uit de schuur! Maandag, Tweede Paasdag, kunnen we opnieuw goed buiten doorbrengen. Het wordt dan 22-25 graden met een beetje sluierbewolking. Natuurlijk spelen supermarkten slim in op het zonnige weer, door het BBQ-assortiment aan te prijzen.

Drukte op de weg in aanloop naar het paasweekend

Op Goede Vrijdag is het traditioneel druk op de Nederlandse wegen. Veel mensen zijn vrij, de vakanties zijn begonnen en toeristen bezoeken ons land. Daardoor is het vandaag al vroeg druk op de weg. Rijkswaterstaat waarschuwde hier al voor, omdat het woon-werkverkeer vandaag versmelt met vakantieverkeer. “Vanaf ongeveer 14.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met vertragingen.” En dat die voorspelling juist is, zien we helaas aan het aantal kilometers file. Rond 14.00u stond er al meer dan 500 kilometer. Vooral in het zuiden van het land zijn veel vertragingen ontstaan. En wie naar Texel wil, moet lang wachten in Den Helder tot er plek is op de boot.

Geniet de komende dagen van de zon, smeer je goed in en duik niet zomaar in de ijskoude zee!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.