Nieuws23.03.2016

Vanaf vandaag gaat V&D nog maximaal een maand open


Liquidatie-verkoop om zoveel mogelijk voorraden nog kwijt te raken

V&D heeft aangekondigd vanaf vandaag nog een aantal weken open te gaan voor een z.g. liquidatie-verkoop (opheffingsuitverkoop). Het doel van het warenhuis is om zoveel mogelijk voorraden kwijt te raken. Bezoekers zullen veelal halflege winkels aantreffen omdat de z.g.shop-in-shop eigenaren van merken als Rituals, Hunkemöller en St.Oliver hun spullen inmiddels hebben teruggehaald.

Volgens de berichten zou 70% van de producten eigendom van V&D zijn. Daarvan zijn inmiddels ‘de krenten uit de pap’ al verkocht aan opkopers die terecht hun slag hebben weten te slaan. Wat nog is overgebleven mag nu met hoge kortingen de deur uit. In veel filialen is oud personeel bereid gevonden voor de laatste keer aanwezig te zijn. Zuur maar wel de werkelijkheid.

Op de website van V&D is via een nogal schreeuwerige advertentie te zien vanaf wanneer de 62 winkels voor de allerlaatste keer de deuren openen. Vanaf zaterdag zijn alle filialen sowieso geopend. De winkels blijven uiterlijk tot 24 april geopend. Daarna is het over en uit en gaan de deuren definitief dicht.

Via onderstaande widget van Google Maps is te zien wanneer de uitverkoop bij jou in de buurt start.

Inmiddels zijn de losse vestigingen van La Place verkocht aan supermarktbedrijf Jumbo Groep en draaien deze op volle toeren door. Of de La Place restaurants nog open gaan in de huidige vestigingen is niet duidelijk.

De `schreeuwerige` homepage van de inmiddels failliete winkelketen
De `schreeuwerige` homepage van de inmiddels failliete winkelketen
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.