Uber past informatievoorziening voor chauffeurs aan

Uber past informatievoorziening voor chauffeurs aan

Ze krijgen straks vooraf te zien hoeveel een rit ongeveer oplevert

Vorig artikel Volgend artikel

Uber gaat in de VS de informatievoorziening voor chauffeurs verbeteren. Zo krijgen ze onder andere inzicht in de opbrengsten van een trip en de bestemming, nog voordat ze besluiten of ze de trip accepteren. Daarnaast krijgen de Uber chauffeurs ook informatie over andere ritten in de buurt. Informatie die hen in staat stelt de meest lucratieve of geschikte rit aan te nemen.

Minder annuleringen

Volgens Uber moeten de wijzigingen er ook toe leiden dat chauffeurs minder ritten annuleren, of helemaal niet op komen dagen. Dat komt nu nog regelmatig voor omdat ze pas ná acceptatie erachter komen of een rit al dan niet in hun schema past of (voldoende) geld oplevert.

De informatie over de trip en geschatte opbrengsten wordt samengesteld aan de hand van diverse factoren. Daaronder vallen bijvoorbeeld de basistarieven, geschatte lengte en duur van de trip, de afstand tot het ophaalpunt en prijsstijgingen door drukte, het aantal beschikbare Ubers of de populariteit van een bepaalde bestemming of route. Bij de berekening van de verwachte opbrengst wordt geen rekening gehouden met onverwachte vertragingen door drukte op de weg of wachttijden.

Uber-Upfront-Fares
Uber rolt in de VS binnenkort 'Upfront fares' uit. (Afbeelding: Uber)

Uitrol in de VS

De nieuwe functie ‘upfront fares’ genaamd, wordt de komende maanden uitgerold in de VS. Hoewel het de chauffeurs zal helpen om meer inzicht te krijgen in de opbrengsten van een rit voordat die accepteren, waarschuwt Uber er ook voor dat dit kan betekenen dat sommige ritten volgens de nieuwe berekeningen uiteindelijk minder geld zullen opleveren dan nu het geval is.

Wel verwacht Uber, en het systeem is al getest, dat chauffeurs dankzij ‘upfront fares’ gemiddeld meer zullen verdienen, met name op korte ritten.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...