Nieuws23.02.2022

Hondenhok met een gat in het dak voor 270.000 euro?


Christie’s veilt een door een meteoriet geraakt hondenhok

Ben je nog op zoek naar een bijzonder hondenhok? Dan is dit misschien een optie. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten. Bij Christie’s wordt vandaag het hondenhok geveild dat op 23 april 2019 getroffen werd door een meteoriet. Het gebeurde in Aguas Zarcas, een dorp in de regenwouden van Costa Rica. Hoewel de meteoriet amper 15 gram woog – het deel dat dus niet in de dampkring verbrandde en met duizelingwekkende snelheid de aarde kon bereiken – sloeg het ruimtesteentje wel een gat van zo’n 70 centimeter in het dak van het hondenhok. Wees gerust, de hond die in het hok lag te slapen op het moment van de inslag, een Duitse herder genaamd Roky, bleef ongedeerd.

Veiling eindigt vandaag

Mocht je interesse hebben om dit, niet meer waterdichte, hondenhok aan te schaffen, dan kun je alleen vandaag nog terecht op de veilingsite van Christie’s. Op het moment dat ik dit schreef staat het hoogste bod op 32.000 dollar. Dat is nog ver verwijderd van de geschatte opbrengst die volgens het veilinghuis tussen de 200.000 en 300.000 dollar zal liggen.

‘Meteorite not included’

Je moet wel een hele grote space-geek zijn als je honderdduizenden dollars ‘over’ hebt om dit hondenhok te kopen. Het is overigens goed om te weten dat het hondenhok, gemaakt van hout en met een tinnen dak, sinds de aanvaring met de meteoriet opgeknapt is. Het gat dat de ruimtesteen geslagen heeft is natuurlijk ongemoeid gelaten. Dat is immers de ‘cashcow’ van het hok.

Voordat de meteoriet dit hondenhok tot een gewilde rariteit maakte, was het al in een redelijk slechte staat. De vloer, aldus Christie’s was rot en werd door de inslag van de meteoriet compleet vernield. Daar zijn nieuwe planken in gezet. Daarnaast waren sommige steunpilaren van het hok ook aan het rotten. Die zijn intussen ook vervangen. Kortom, je koopt een deels opgeknapt hondenhok met een bijzonder gat in het dak.

De meteoriet zelf wordt overigens niet meegeleverd. Die wordt apart geveild en zal naar verwachting tussen de 40.000 en 60.000 dollar gaan opleveren. Het hoogste bod stond op 23 februari, 09u00 op 14.000 dollar. Veel minder dan het hondenhok dus, maar meteorieten zijn nu eenmaal minder zeldzaam dan een hondenhok dat door een van die meteorieten geraakt is.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Space

NASA’s Voyager 1 geeft weer een teken van leven

Voyager 1 heeft een teken van leven gegeven. Niet spontaan, maar door de noeste arbeid van NASA.

Technology23.04.2024

NASA’s Voyager 1 geeft weer een teken van leven

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Ergens in de uitgestrektheid van de ruimte zou zomaar een onopgemerkte asteroïde op koers kunnen liggen voor een frontale botsing met de aarde.

Technology15.04.2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Dit is HyperScout H.
De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

Het lijkt een verlate 1 april-grap, maar het is toch zo: de maan krijgt zijn eigen tijdzone. NASA heeft van het Witte Huis de opdracht gekregen om die te gaan bedenken. De deadline? Eind 2026. Wanneer de langverwachte A...

Technology05.04.2024

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

​Drie bedrijven mogen zich wagen aan de maanauto voor NASA

Waar we eerst al blij waren wanneer we een stapje op de maan zetten, willen we nu een hele bolide naar de maan meenemen om de boel te herkennen. De astronauten die tijdens de Artemis V-missie voet op de maan zetten, zull...

Technology04.04.2024

​Drie bedrijven mogen zich wagen aan de maanauto voor NASA

Ruimtepuin van NASA gaat dwars door huis heen

Een gezin in Florida had de schrik van hun leven: ruimtepuin afkomstig van het ISS kwam dwars door hun huis heen vallen. Het stuk puin weegt maar een kilo, maar gezien waar het vandaan komt, komt dat hard aan. Het komt...

Technology02.04.2024

Ruimtepuin van NASA gaat dwars door huis heen

NASA: Dit is wat astronauten straks op de maan moeten doen

NASA is zich de afgelopen tijd bijna volledig aan het focussen op Artemis, de maanmissies die ervoor gaan zorgen dat we veel meer ontdekken over wat wij met de maan kunnen. Maar ook de eerste keer dat een vrouw en een zw...

Technology29.03.2024

NASA: Dit is wat astronauten straks op de maan moeten doen