Nieuws21.09.2019

Google Assistent komt met mannelijke stem


Ruim een jaar na de introductie in ons land komt Google nu met een mannelijke stem voor de Nederlandse Google Assistent. Uit onderzoek van Google is gebleken dat we in ons land vrouwelijke stemmen als vriendelijker en mannelijke stemmen als duidelijker ervaren. Vanaf nu kun je zelf instellen of je Google Assistent een mannelijke of vrouwelijke stem heeft.

Mannelijke stem van Google Assistent

Wie voor het eerst de Assistent instelt, krijgt willekeurig één van de stemmen toegewezen. Deze kun je daarna zelf wijzigen via de Google Home-app of de instellingen van de Assistent. Ben je benieuwd naar de nieuwe stem? Je kunt alvast uitproberen of je ervan gecharmeerd bent door te kijken, en vooral luisteren, naar de Google Update op YouTube. In dit filmpje stelt de nieuwe stem zich aan je voor. En maakt ook nog even een grapje.

Discriminerend als er geen keuze is

Google liet een onderzoek uitvoeren door Kien naar het gebruik van virtuele assistenten. Ongeveer de helft van de ondervraagde Nederlanders maakt hier af en toe gebruik van en Google Assistent is populairder dan Siri. Ongeveer de helft van de ondervraagden vindt het fijn dat er gekozen kan worden tussen een mannelijke of vrouwelijke stem. Een kwart zou het als discriminerend ervaren als er geen keuze is. Mannen luisteren trouwens liever naar een vrouwelijke stem, terwijl vrouwen het vaakst geen specifieke voorkeur hebben voor één van de twee.

Beleefd zijn tegen je assistent

Hoe praat jij tegen een virtuele assistent? Alsof het een vriend is? Of geef je gewoon korte commando’s? Opvallend is dat driekwart van de ondervraagden aangeeft dat ze over het algemeen beleefd praten tegen hun virtuele assistent. Meer mannen dan vrouwen maakt weleens een ongepaste opmerking tegen de spraakassistent (34,6% tegenover 22,6%). Bijna een derde (30%) van de mensen praat tegen hun assistent alsof het een mens is.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Google

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Het is volgens Google bedoeld om te zorgen dat zoekresultaten eerder laden, in plaats van dat je allemaal dingen geladen krijgt waar je helemaal niet om hebt gevraagd.

Search26.06.2024

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

Sinds enige tijd verstuurt Google accountnotificaties over veiligheidsissues of nieuwe functies naar de inbox van Gmail. Verontrustend feit daarbij is dat deze emails een directe link naar de desbetreffende accountinformatie bevatten.

Cybercrime26.06.2024

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads

Laten we het even hebben over ons zoekgedrag in Google en de effecten daarvan als we de zoekmachine minder gaan gebruiken. In een tijdperk van AI lijkt dat misschien vanzelfsprekend al is daar nog niet echt bruikbare data over beschikbaar.

Advertising25.06.2024

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

In de huidige wereld zien we steeds meer online activiteit. Mensen zijn actiever online, mensen zijn langer online en ze zijn vaker online. Het is dus belangrijk om online zichtbaar te zijn of gemakkelijk te worden gevonden.

Marketing19.06.2024

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

Wat we hebben geleerd uit het grote Google Zoeken-lek

Google zal er ongetwijfeld zijn algoritme nog op gaan aanpassen, maar dit zijn de belangrijke dingen die we hebben geleerd uit de lekkage bij de zoekmachinegigant.

Search03.06.2024

Wat we hebben geleerd uit het grote Google Zoeken-lek

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Google AI Overview moet met handige samenvattingen van zoekresultaten komen, maar raadde mensen aan om lijm op een pizza te doen. Zo zit dat.

Search31.05.2024

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Kleine websites zullen verdwijnen door Google’s nieuwe update

Google wil minder commercie en meer experts naar voren schuiven in zijn laatste grote algoritme-update van Google Zoeken. Maar lukt dat ook?

Search28.05.2024

Kleine websites zullen verdwijnen door Google’s nieuwe update