Nieuws06.11.2020

Goed nieuws op vrijdag: LEGO Star Wars Holiday, OokWorst van HEMA en kerstfilms


Soms weet je misschien niet meer zo goed welke dag het is, omdat de dagen zo op elkaar lijken. We kunnen je weer verheugd vertellen dat het vandaag vrijdag is! En zoals je van ons gewend bent gaat de vrijdag gepaard met een vers overzicht aan goed nieuws. Omdat het nodig is, omdat je wel wat positieve berichten wil lezen en omdat het je altijd vrolijk stemt. Deze week vertellen we je meer over onder andere LEGO Star Wars Holiday, kerstfilms op Netflix en de nieuwe OokWorst van HEMA. Ready? Hier komt je dosis ‘feel good news’!

OokWorst van HEMA: vegetarische rookworst

De rookworsten van HEMA zijn al jarenlang een begrip in ons land. En die populaire worst is er sinds kort ook in een vegetarische variant. Die komt natuurlijk precies op het goede moment, nu het weer is voor stamppotten. Hoewel HEMA niet de eerste is die met een vegetarische rookworst komt, is het wel een goede ontwikkeling dat juist die bekende worst nu ook voor niet-vleeseters te koop is. Kortom: ze konden eigenlijk niet achterblijven. Lees hier meer over de OokWorst en koop ‘m bij een filiaal in de buurt.

Hilariteit om de Amerikaanse verkiezingen

Hoewel op het moment van schrijven de stemmen nog steeds niet allemaal zijn geteld, weerhoudt dat Twitter er niet van om los te gaan met grappen. Over uitspraken van Donald Trump bijvoorbeeld. Veel Amerikanen vinden het voer voor grappen op Twitter. En inmiddels verschijnen er steeds meer memes over het tellen van de stemmen. Dat duurt namelijk zo lang, dat we ons bijna afvragen of we de uitslag nog in 2020 kunnen verwachten. Bekijk hier een overzicht van grappen. Brightens you day!

Kerstfilms op Netflix

Netflix trakteert ons ook dit jaar op lekker veel kerstfilms. Soms zijn het klassiekers, maar er verschijnen ook geregeld nieuwe films op de streamingdienst. Zo kun je sinds kort kijken naar het nieuwe Holidate, een film over twee vrijgezellen die alleen met elkaar daten tijdens feestdagen. Het is misschien niet de beste film, vermakelijk is ‘ie sowieso. En vanaf 19 november kun je kijken naar The Princess Switch: Switched Again, een vervolg op de eerste film (The Princess Switched) uit 2018. Stiekem tippen we ook nog een serie, namelijk Dash & Lily, te zien vanaf 10 november op Netflix. En dit zijn nog maar 3 titels! Kun je je voorlopig even vermaken en alvast werken aan een kerstgevoel!

Bekijk ook even ons overzicht met kerstfilms van vorig jaar!

Leuk: er komt een LEGO Star Wars feestdagenspecial

Disney+ is weer extra in trek nu er wekelijks een aflevering van The Mandalorian seizoen 2 verschijnt, maar er is meer Star Wars-plezier te beleven op de streamingdienst. Er komt namelijk op 17 november een LEGO Star Wars feestdagenspecial online. De trailer zet in ieder geval vast goed de toon. Wist je dat er ooit ook een echte Star Wars feestdagenspecial was? Die was op televisie in 1978. Hierin gingen Han en Chewie naar de thuiswereld van de Wookies om Life Day te vieren. Het was een gedrocht van een film, maar geldt nog steeds als een cultklassieker. Hopelijk wordt de LEGO-ode dat ook!

9.000 jaar oude jager is vrouw

Er wordt vaak gedacht dat mannen vroeger vooral de jagers waren en dat vrouwen vooral op zoek gingen naar bessen en andere items om te verzamelen. Inmiddels zien we echter steeds vaker dat ook vrouwen hun mannetje stonden. Er is nu een opgraving gedaan van een vrouw die overduidelijk achter grote beesten aanging. Ze is in de Andean hooglanden begraven met al haar wapens. Het gaat om een plek in Peru waar het skelet werd gevonden. Onderzoeker Randall Haas van de University of California Davis heeft dit verder onderzocht en kwam tot de conclusie dat vrouwelijke jagers helemaal niet zo zeldzaam waren. In de huidige tijden zijn er ook vaak nog vrouwelijke jagers, maar die worden vaak heel anders gezien. Joe Rogan heeft daar wel wat over te zeggen:

Stiekem houden we enorm van recreatieve angst

Meestal is angst niet zo leuk, maar we kijken niet naar horrorfilms om ons naar te voelen. We kijken ze voor entertainment. Om die reden gaan we ook in spookhuizen en is het Hallooween Horror Fest of de Halloween Fright Nights in menig pretpark ook zo succesvol. Uit onderzoek blijkt dat we een emotie hebben die je ook wel recreationele angst kunt noemen. Het is precies die mix van angst en genot. Om dat echter te bereiken, moet je wel de juiste hoeveelheid gegriezel of andere angst te verduren krijgen. Onderzoeker Marc Malmdorf Andersen beweert dit: hoe preciezer een film of een spookhuis die angst weet op te roepen, hoe fijner het is. The Conjuring 2 schijnt erg succesvol te zijn op dit gebied:

Verder lezen over Entertainment

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Het internet heeft een nieuwe obsessie: de Megatron-tank-speelgoedrobot van Robosen. Dit is wat het zo'n aantrekkelijk stuk speelgoed maakt.

Gadgets26.04.2024

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?